Merkez Ulu Cami’de gerçekleştirilen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından söz alan Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş, 2024 yılı Kurban Bayramı’nda Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla kurban etlerini dağıtmak üzere gönüllü olarak gittiği Zimbabve’de edindiği izlenimleri paylaştı.
Müftü Okuş, “Orada kuru ekmek dahi bulamayan insanların varlığına şahit olduk. Yıllarca et yiyemeyen, bebekleri için mamaya hasret kalan anneler, babalar gördük. Bir hisse et alabilmek için saatlerce, hatta günlerce sıra bekleyen fakirlerle tanıştık. Türkiye’den insani yardım konusunda büyük beklentileri olan yöneticilerle bir araya geldik” diyerek yaşadığı duygusal anları aktardı.
Okuş, vekaletle kurban kesim organizasyonunun hem yurt içinde hem de yurt dışında muhtaçların beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunduğunu belirterek, “Bu hayır işine ciddi sarılmanızı bekliyorum. Görevli bulunduğunuz bölgelerde vatandaşlarımızı bu organizasyona destek vermeye davet edin. Vaaz, hutbe ve sosyal medya platformları aracılığıyla bu kampanyayı sürekli güncel tutun” çağrısında bulundu.
Vekaletle Kurban Kesim Bedelleri Açıklandı
Müftü Okuş, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedellerinin yurt içinde 13.500 TL, Filistin için 11.000 TL ve yurt dışı için 5.450 TL olarak belirlendiğini açıkladı.
Konuşmasının sonunda “Paylaşmak kardeşliğimizi güçlendirir. Müslüman, kendisi için istediğini başkası için de ister. Başkasının acısını yüreğinde hisseder. Bu vesileyle vatandaşlarımızı bu İslami ve insani hayır işine destek olmaya davet ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.