Hakkari Halk Eğitim Merkezi, kentte kadınlar ve engellilere yönelik düzenlediği meslek edindirme kursları aracılığıyla binlerce kişinin hayallerini gerçekleştirdi.

Kurum tarafından, İl Özel İdaresine ait Biçer Mahallesi'ndeki İş Geliştirme Merkezinde (İŞGEM) kurulan 15 atölyede üretim yapılıyor.

Çoğunluğu kadın 32 bin 320 kursiyerin katıldığı kurslarda başarılı olan 23 bin 718 kursiyer belgesini alarak hayata atıldı.

Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı Milletvekili Parlak Hakkari'nin yollarını meclis gündemine taşıdı

Halk Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kurslarda; kişisel gelişim, müzik, görsel sanatlar, el sanatları, giyim, sosyal hizmetler, spor, sağlık, çocuk gelişimi, din eğitimi ve tarım hayvancılık gibi alanlarda meslek eğitimi veriliyor.

Halk Eğitim Bünyesinde verilen kurslarda Usta Öğretici olarak çalışan Sevgi Çiftçi, bir buçuk yıl önce dört arkadaşı ile açtığı giyim ve el sanatları atölyesinde iki gurup halinde eğitim verdiklerini söyledi.

El sanatlarına dair akla gelebilecek her şeyi ürettiklerini söyleyen Çiftçi, “Yöresel kıyafetler, nevresim takımları, yastık gibi dikişe giren bir çok alanda üretim yapıyoruz. Kumaş alıyoruz. Geçen sene 90’a yakın öğrencimiz vardı şimdi sayımız 40 -50 civarında. El sanatları atölyemizde halay mendili yapıyoruz. Ürettiğimiz ürünlere büyük bir talep var. Kolye üretimimiz var. Kapıya asılacak süslerimiz var. Yani öğrencilerimiz hem eğitim alıyor hem de iş sahibi oluyorlar” diye konuştu.

Milli Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ve Hakkari Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı'nın eşlik ettiği İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz İŞGEM’deki atölyeleri ziyaret etti.

İl Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz Hakkari İl Sesi Gazetesi. Com muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, her yıl açtığı kurslarla binlerce kursiyeri, sertifika sahibi yaparak meslek edindirdiğini söyledi.

Hakkari’de örgün eğitimin yanında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde bir çok dalda kurs açtıklarını bildiren Müdür Yılmaz, "Öğrenme hayat boyudur. Her kesime dokunduğumuz kurslarımızla amacımız, Hakkari’ye özgü olan ürünleri ortaya çıkarmak ve geliştirmektir. Bugüne kadar kurslarımıza 32.320 kursiyer katılırken, bunlardan 23.718’i kursları başarı ile tamamlayarak belgelerini aldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’müz, yeni dönemde de güzide kurslarımızla başarısını sürdürmeyi hedefleyecek,” dedi.

Engellilerin kurs merkezine büyük önem verdiklerini dile getiren Müdür Yılmaz, “Bizim için özel olan kurslardan bir tanesi engellilerin eğitim aldığı kurstur. Çok güzel ürünler ortaya koymuşlar. El sanatlarından, boyamaya, çizimlere kadar çok güzel ürünler ortaya koydular. Bu ayrıca bizi heyecanlandırıyor. Bu işte emeği geçen tüm hocalarımıza, usta öğreticilerimize teşekkür ediyoruz. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün sloganlarından bir tanesi de ‘Beşikten mezara kadar eğitim’ sloganıdır. İnşallah biz beşikten mezara kadar olan eğitimi Hakkari ilimizde de gerçekleştireceğiz. İyi ki Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerimiz var” şeklinde konuştu.

Halk Eğitim Müdürlüğünde usta öğretici olarak çalışan Dekoratif El Sanatları eğitmeni Şirin Selçuk ise engelli kursunda dört arkadaşı ile birlikte giyim, nakış, trikotaj ve el sanatları alanlarında çalıştıklarını söyledi.

5 yıldır engelliler için açtıkları kurs merkezinin açık olduğunu ifade eden Selçuk, “Kendi imkanımız ile 6- 7 öğrencimize okuma yazma öğrettik. İlk ve ortaokula kayıtlarını yaptırdık. Halk eğitim bünyesinde ortaokul mezunu oldular. Burada çalışıyorlar. 9 öğrencimiz MESEM programından yararlandı. 7 ay oyunca da ücret aldılar. Çalışıyoruz. Bir yuva oluşturduk. Topluma kazandırdık. Biz mutluyuz onlar mutlu. İnanınki hafta sonları bile kursları açık tutmamızı istiyorlar” diye konuştu.