Hakkari Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, iletişim yoluyla dolandırıcılık suçuyla etkin mücadele kapsamında vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla suçun farkındalığının artırılması ve yaşanabilecek mağduriyetlerin engellenmesi için başlatılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Hakkari kent merkezi, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde halkın internet dolandırıcılığı konusunda bilgilendirildiği kaydedildi.

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi. "İl Emniyet Müdürlüğümüzce bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında; İl merkezi ve İlçelerimizde, vatandaşlarımıza internette dolandırıcılık ve hırsızlığa karşı dikkatli olmaları gerektiği hakkında bilgilendirme yapılarak; Merkez’de; 200 "Siberay" ve 100 "Hırsızlık ve Dolandırıcılık" İlçelerimizde; Yüksekova 80 adet, Şemdinli 40 adet, Çukurca 50 adet olmak üzere, Toplamda 470 broşür dağıtımı yaptık. Bilgilendirme faaliyetleri çalışmalarımız devam edecektir."