Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir hafta boyunca çarşı merkezinin farklı noktalarında kurdukları stantlarla vatandaşlara Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgi verdi.

Kurulan stantlarda özellikle kadınlara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapıldı. Görevli ekipler, KADES uygulamasının nasıl indirileceğini, nasıl kullanılacağını ve acil durumlarda nasıl yardım talep edilebileceğini tek tek anlattı. Vatandaşlar da bilgilendirmeden memnuniyet duyduklarını ifade ederek emniyet ekiplerine teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında kadınlara toplam 2 bin karanfil dağıtılarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı. Çarşı merkezinde gerçekleştirilen etkinlik, vatandaşların da yoğun ilgisiyle karşılandı.

Whatsapp Image 2026 03 08 At 16.11.56 857X503

Yetkililer, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve kadınların kendilerini daha güvende hissetmeleri amacıyla KADES uygulamasının önemine dikkat çekerek, benzer bilgilendirme çalışmalarının ilerleyen dönemlerde de devam edeceğini belirtti.

Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlik, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve önemine uygun şekilde gerçekleşti. Kadınların güvenliğini artırmaya yönelik yapılan çalışmalar, vatandaşlar tarafından da takdirle karşılandı.

CHP Hakkari Kadın Kolları’ndan 8 Mart Etkinliği
CHP Hakkari Kadın Kolları’ndan 8 Mart Etkinliği
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 03 08 At 16.11.56 (1) 857X503

F235B46E 1Acc 4Fef 96A0 Bb22C202Fccc 857X503