DEM parti il örgütü tarafından yapılan yazılı açıklamada; Akp ve adayının yaptığı kirli ve Hakkari halkını küçük düşürücü siyasetine karşı halktan gelen yoğun tepkiler üzerine Dem parti il örgütü olarak açıklama yapma gereği duyulmuştur.

Açıklamanın devamında; Yıllardır Akp’nin  kirli siyasetine karşı onurlu duruşundan bir adım geri atmayan, akp’nin tüm kirli politikalarını teşhir edip tüm oyunlarını bozan Hakkari halkı bu onurlu duruşu ile nam salmış bir halktır.
Böylesine onurlu bir halka söyleyecekleri bir lafı olmayanlar, şimdi kalkmış bu halkı rencide edercesine paranın gücüne dayalı bir seçim kampanyası yürütüyorlar.

Örfü ile kültürü ile adından söz ettiren Hakkari halkını rüşvet yardımları ile iradelerini satacaklarını zan edenler, kendilerini ve değerleri o kadar unutmuşlar ki, bu halka saygısızlık ettiklerinin bile farkında değiller.
Akıl babaları olan Akp zihniyetinin yıllardır yaptığını şimdi Akp zihniyeti kendini gizliyerek  bir zengin üzerinden yapmaya çalışıyor.

Özellikle onurlu Hakkari halkının onurlu kadınları üzerinden bu onur kırıcı kampanyayı yürütenlere şunu diyoruz, sizin herşey bilip uğruna tüm değerleri unuttuğunuz paralar, 
o anneler için bir hiçtir.

Hakkari kadını duruşu ile değerler üreten yiğitlerin anneleri ve bacılarıdır.
Bu onurlu kadınlar üzerinden çirkin ve onur kırıcı siyaseti yürütenlerin sokaklara döktükleri rüşvet paraları onları aday gösteren zihniyetin örtülü ödenek paralarıdır.

Bu kirli siyaseti yapan figür zengine soruyoruz, geçen sene nerdeydin. Madem bu kadar yardım severdin, bu kadar fakir babasıydın, geçen yıllarda da böyle etrafa paralar dökmen lazımdı.
Madem böyle fakir babasıydın neden önceki senelerde ev ev dolaşıp alış veriş kartları, servisleri bedeva yapmıyordun.
Onurlu Hakkari halkını böyle rencide ve küçük düşürmeye kimsenin ama kimsenin hakkı ve haddi değildir.

*En akp’li olanlarında bu kadarı da olmaz kendimden utanıyorum dedikleri, ‘yıllardır siyaset içindeyim ama böyle çirkinlik görmedim ‘ dedikleri bu durumlara biz parti olarak şunu diyoruz.’ Akp’lileri de utandıracak kadar utanmazca bir siyaset yapanlar bu halkın sevdalısı olamazlar.*

Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı Hakkari Üniversitesi'nden 22 Sözleşmeli Personel Alımı

Sevda sevmek ile başlar, sevda aynı değerlere bağlılık ile başlar.
Kendilerine verilen görev ve kendilerine peşkeş çekilen örtülü ödeneklerle bu halkı rencide edip küçük düşürenler bu halkın sevdalısı değil, olsa olsa birilerinin figüranları olurlar.

Bu halkın aklı ile oynayanlar bilmeliki bu halkın hafızası çok güçlü ve olanları ve yapılmak istenenleri çok iyi fark ediyor" denildi.