Hakkari Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Abdi Arslan, Üzümlü Sınır Gümrük Kapısı’nı ve bölgedeki taksi durağını ziyaret ederek esnafla bir araya geldi ve bölgedeki ulaşım altyapısını yerinde inceledi. Ziyaret sırasında, Hakkari-Çukurca karayolu üzerindeki köprü ve yolun mevcut durumu gündeme geldi. Arslan, özellikle yaklaşık 40-50 yıldır kullanılan köprünün, artan araç trafiği karşısında yetersiz kaldığını ve hem fiziki olarak yıprandığını belirtti.

Gün içerisinde yüzlerce aracın geçtiği köprünün, yoğun trafik akışına maruz kaldığını dile getiren Arslan, bu durumun sürüş güvenliğini tehlikeye attığını ve ulaşımda aksamalara neden olduğunu ifade etti. Hakkari ile Çukurca arasındaki ulaşımı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda iki ülke arasında aktif olarak kullanılan önemli bir geçiş noktası olan bu yolun stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Arslan, mevcut altyapının bu yoğunluğu karşılayacak düzeyde olmadığını kaydetti.

Bölgedeki ticari hareketliliğin büyük bir kısmının bu yol üzerinden sağlandığını belirten Arslan, geçen yaz yapılan yol çalışmasının da beklenen verimi sağlamadığını söyledi. Yolun bazı bölümlerinde çökme meydana geldiğini ve her gün bu güzergâhı kullanan yüzlerce aracın bozuk yol nedeniyle zarar gördüğünü ifade eden Arslan, sürücülerin maddi kayıplar yaşadığını ve bu durumun esnafı olumsuz etkilediğini belirtti.
Sınır kapısında gümrük memurlarıyla da bir araya gelen Başkan Arslan, yürütülen çalışmalarda görev alan personele başarılar dileyerek, bölgedeki ulaşım altyapısının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.





