DEM Parti Hakkari'de ön seçime gitti yaklaşık 7 sandıkta yüzlerce delegenin oy kullandığı seçimlerde belediye eş başkan adayları belli oldu.

Yapılan oylamada Mehmet Sıddık Akış ile Viyan Tekçe DEM Parti'nin Hakkari Belediye eşbaşkan adayları olarak belirlendi.

Aday adayları sahneye çıkarak halk oylamasında seçilen Viyen Tekçe ile Mehmet Sıddık Akış'ı tebrik etti.

Sahnede kısa bir açıklama yapan Hakkari eski Belediye Başkanı Şükrü Çallı bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Halkın iradesine saygı duyduğunu belirten Eski Başkan Çallı, "Netice demokrasi ile taçlandı. Bugün 16 oy farkla Sıddık Akış arkadaşımız seçilmiştir. Bu iradeye saygı duyuyorum. Onu tebrik ediyorum. Bazılar Şükrü Çallı'nın başka partiye geçeceğini konuşuyor. Ancak Şükrü Çallı 78 yıldır kendini ıspatlamıştır. Ben bu halkın iradesine saygılı birisiyim bundan sonra da bölye olacak. Herkes bunu bilsin" diye konuştu.

Başkan Zeydin Kaya'dan anneler günü mesajı Başkan Zeydin Kaya'dan anneler günü mesajı

Kadın Eşbaşkan adaylarından Sinem Seven ise halkın ve delegasyonumuz Sıddık Akış ve Viyan Tekçe'den yana kullandı biz de bu iradeye saygıduyuyoruz. Yol arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Hep birlikte .çalışıp belediyemizi kazanacağız" şeklinde konuştu.

Belediye eşbaşkan adaylığına seçilen Viyan Tekçe de kısa sürüre Hakkari halkının teveccühünü kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiererek tüm delegelere teşekkür etti.

Mehmet Sıddık Akış "Demokrasinin temelini oluşturan ön seçimi demokratik bir şekilde geçtik. Halkımıza verdiğimiz sözü yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz asıl yarışı 31 Mart seçimlerinde hallkımızın hakkını gaspedenlere karşı vereceğiz. Hep beraber 31 Martta irademize saihp çıkacağız. Hakkari halkından tek isteğim yarın sandık başına gittiğimizde birlik ve beraberliğimiz koruyalım.. Bu süreçte aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Yarın sandığa gittiğimiz zaman asıl mücadele edeceğimiz karşımıza çıkarttıkları zenginler olacaktır" ifadelerini kullandı.