Memur-Sen'den Harcamalara Karşı Çağrı: İsrafa Son Verin Memur-Sen'den Harcamalara Karşı Çağrı: İsrafa Son Verin

Gazeteci Sedef Kabaş hakkında, TELE1'de katıldığı programında yaptığı konuşmalarla ilgili "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında gazetecinin Sarıyer’deki evine giden polis ekipleri, Kabaş'ı gözaltına aldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Kabaş, yarın ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne sevk edilecek.

Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğünde. Ben de şimdi yanına geçiyorum. Müvekkilim Sedef Kabaş ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görüştüm. Yarın ifade verdikten sonra İstanbul Adliyesi'ne çıkartılacak."

ADALET BAKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılmasının ardından gece saat 02.00’de gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş’a için açıklama yaptı.

Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” ifadelerini kullandı.

KABAŞ NE DEMİŞTİ?

Kabaş, TELE1'deki programda, "Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur" ifadelerini kullanmıştı.