Van’ın Çatak ilçesinde 2 katlı bir evin toprak damı çöktü. Olay sırasında evde kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçti.

Sosyal Medyada Tanıştığı Kadına Evlenme Vaadiyle Yaklaşık 350 bin TL Kaptırdı
Sosyal Medyada Tanıştığı Kadına Evlenme Vaadiyle Yaklaşık 350 bin TL Kaptırdı
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre olay, saat 14.30 sıralarında Alacayar Mahallesi’nde meydana geldi. İsa Karan ve Musa Karan’a ait olduğu öğrenilen 2 katlı evin toprak damı henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.

Çökme sırasında çevrede kısa süreli panik yaşanırken, vatandaşların ihbarı üzerine Çatak İtfaiye Grup Amirliği ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri evde ve çevresinde incelemelerde bulundu.

Tedbir amacıyla evin her iki katında yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, bina ve çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Olay anında 6 kişilik ailenin ev dışında olduğu öğrenildi. Şans eseri yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı.

Evin hasar durumu ve çökme nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğü bildirildi.

20260221Aw647191 857X503

Kaynak: İHA