Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Emine Şenyaşar, Urfa'da başladıkları Adalet Nöbeti'ni Ankara’da sürdürüyor. Adalet Nöbeti’ni 2021 yılından bu yana kesintisiz sürdüren Emine Şenyaşar, Ankara’da kaldığı misafirhanede yaşadıklarını anlattı. ‘Adalet’ yazısını odasına asan Şenyaşar, “Kayıtlarımız devlette, hükümetin yanında. Erdoğan da polisler de benim çocuklarımın suçsuz olduğunu biliyor” dedi.

Sağlık sorunları yaşadığını söyleyen Şenyaşar, ameliyat olduktan sonra nöbete devam edeceğini vurgulayarak, “Dükkan kayıtlarını sildiler. Yakında bir dükkan var, onun kaydını da yok ettiler. Bu devlet, bu hükümet, kayıtları yok edip saklıyor, çocuklarımın kanını saklıyor. Erdoğan da bunların arkasını tutuyor” ifadelerini kullandı.

RELATED VİDEO

Play Video

Mezopotamya Ajansı’ndan Yüsra Batıhan’ın bir gününü geçirdiği Emine Şenyaşar, iki diz kapağında meydana gelen kireçlenmeden dolayı ameliyat olmayı beklediği ve bununla birlikte gözlerinden de ameliyat olacağı belirtildi. Psikolojik destek alan Emine Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde sürdürdükleri nöbet eylemi boyunca darp edildiklerini, gözaltına alındıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ferit’i öldüreceklerdi. Polisler boğazını tutular. Ben yardım çağırdım ama kim cesaret edip de gelir ki? Bizim orada oturmamıza izin vermediler. Oğlumu öldüreceklerdi, boğazını tutuyorlardı. Bu devlet mi, adalet mi? Fadıl’ı Diyarbakır’a sevk ettiler. Yoğun bakıma aldılar, serum taktılar. Sonra da cezaevine attılar. Serumlarla uzak bir hapishaneye, tekli odaya götürdüler. Ne biz gidebiliyoruz ne avukat gidebiliyor. Kaç yıldır bir odada tutuluyor.

‘AİLEMİ, EVİMİ DAĞITTILAR’

Ailemi, evimi dağıttılar. Acıdan gidip oraya oturdum. Oturmamıza izin vermediler. İnsanlar her yerden yanımıza geldi. Avukatlarımız, baro hep yanımızdaydı. Orada oturduk, daha ileriye de oturduk izin vermediler. Bizi darp ediyorlardı. Zar zor oturuyordum zaten. Yağmur, kar üstümüze yağıyordu. Yaz sıcağında oğlumu serbest bıraksınlar diye orada oturduk. ‘Oğlumu bırakın evime gideyim’ dedim.”

‘KAYITLARIMIZ DEVLETTE, HÜKÜMETİN YANINDA’

Urfa’da adalet bulamadığı için mücadelesini Ankara’ya taşıdığını kaydeden Şenyaşar, “Ben hala evde oturamıyorum. Kayıtlarımız devlette, hükümetin yanında. Erdoğan da polisler de benim çocuklarımın suçsuz olduğunu biliyor. Torunlarım her gün arayıp ‘ne zaman geleceksin’ diye soruyorlar. Ben burada da bir aydır adalet arıyorum. Kapıyı üstümüze kilitliyorlar. Kimsenin yanımıza gelmesine de izin vermiyorlar. Ben zaten ayaklarımdan, gözlerimden ameliyat olacağım. Yeter! Oğlumu bırakın evime gideyim. Çocuklarıma saldıranları da tutuklayın” diye konuştu.

‘BU DEVLET, BU HÜKÜMET, KAYITLARI YOK EDİP SAKLIYOR’

Çocuklarının hastanede katledildiğini anımsatan Şenyaşar, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Hastaneyi silahlarla delik deşik etmişlerdi. Hastaneyi boyadılar, kayıtları sildiler, Celal’in komşusu esnaflara yardım verdiler, kayıtları sakladılar. Dükkan kayıtlarını sildiler. Yakında bir dükkan var, onun kaydını da yok ettiler. Bu devlet, bu hükümet, kayıtları yok edip saklıyor, çocuklarımın kanını saklıyor.

‘ERDOĞAN HASTANELERİ İÇİNDE İNSANLAR ÖLDÜRÜLSÜN DİYE Mİ YAPTI?’

Erdoğan da bunların arkasını tutuyor. Çocuklarımı öldürenler mahkemeye geldi, beraat verdiler. Benim çocuklarımı hastanede öldürdüler. Erdoğan hastaneleri içinde insanlar öldürülsün diye mi yaptı? Katliam yapanlardan vekil mi olur. Erdoğan da biliyor çocuklarımın suçsuz olduğunu. Halil para verdiği için vekil yaptılar.

Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı Seçim Öncesi Tutuklanan Altı Siyasetçi Serbest Bırakıldı

‘OTURMA EYLEMİME DEVAM EDECEĞİM’

Bu katliamı yapanlar geziyor, bize kapılarını kilitliyorlar. Halim kalmadı. Oğlumu bıraksınlar, çocuklarımı öldürenleri tutuklasınlar. Kayıtlar devlette. Niye saklıyorsunuz? İnsan hastanede öldürülür mü? Oğlumu bıraksınlar, ben de evime gideyim. Hastayım, ameliyat da olmam lazım. Ameliyattan sonra da yine oturma eylemime devam edeceğim.”