Yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca köy ve mezra yolunun ulaşıma kapalı olduğu Hakkari genelinde karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak sürüyor.

Kent merkezine 20 kilometre mesafede bulanan ve kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Durankaya beldesinde ise hayat tamamen durma noktasına geldi.

Durankaya Belde Belediyesi, iş makineleri yardımı ile başlattığı karla mücadele çalışmaları ise devam ediyor.

Beldede bulunan mahallelerde geceli gündüzlü devam eden karla mücadele çalışmalarını bizzat yöneten Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, eldeki imkanlarla hizmetin en iyisini vermeye çalıştıklarını söyledi.

Demirci açıklamasının devamında şunları kaydetti.

‘’ Bölgemizdeki yoğun kar yağışından dolayı, karla mücadele ekibimiz kapanan mahalleler arası yollarımızı açmaya, önümüzde ki hafta okulların açılması ile birlikte herhangi bir aksaklık yaşanmasın ve çocuklarımız rahat okullarına gidip gelebilsin diye, özellikle okul önlerini ve yollarını açmaya devam ediyor. Tüm çalışma arkadaşlarıma bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun İnşallah’’ dedi.

Belde sakinleri ise, kapanan yolların yeniden açılması için geceli gündüzlü çalışan belediye karla mücadele ekibine ve çalışmaların başında bulunan Başkan Demirci’ye teşekkür etti.

Hakkari'deki Kavaklı köyü maden eylemi meclise taşındı Hakkari'deki Kavaklı köyü maden eylemi meclise taşındı