DSÖ Afrika Bölge Ofisi Bölgesel Acil Durumlar Direktör Vekili Patrick Abok, Angola’da düzenlenen çevrim içi bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, Afrika kıtasının son yıllarda karşılaştığı en zorlu sağlık krizlerinden bazılarıyla mücadele ettiğini vurguladı.

Zorlanan Sağlık Sistemleri, Artan Riskler

Abok, özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin Kasai bölgesinde yeni tespit edilen Ebola vakalarına dikkat çekerek, bunun yanı sıra kolera, mpox (Maymun Çiçeği), kızamık ve diğer salgın hastalıkların da bölgede zaten kırılgan olan sağlık sistemleri üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu belirtti.

138288

Bağışıklığınızı Hızla Güçlendirecek 7 Basit Yöntem
Bağışıklığınızı Hızla Güçlendirecek 7 Basit Yöntem
İçeriği Görüntüle

Hijyen Eksikliği Salgını Körüklüyor

Patrick Abok açıklamasında, "Yalnızca bu yıl içerisinde 23 ülkede kolera vakaları görüldü. 16 ülkede ise salgın halen aktif olarak devam ediyor. Güvenli içme suyuna ve hijyenik altyapıya erişimin sınırlı olması, kolerayı özellikle insani kriz yaşanan bölgelerde büyük bir halk sağlığı tehdidine dönüştürüyor" ifadelerine yer verdi.