Hakkâri'nin doğal güzelliklerini keşfetmek amacıyla Türkiye'nin farklı illerinden gelen doğaseverler, 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası'nda bulunan Seyithan Gölü'nde yüzerek unutulmaz bir deneyim yaşadı. Kar ve buzlarla çevrili gölde yüzen ziyaretçiler, Hakkâri'nin doğasına hayran kaldıklarını belirtti.

Balıkesir, İzmir ve Türkiye'nin çeşitli kentlerinden gelen 20 kişilik doğasever kafilesi, Hakkâri'nin yüksek rakımlı yaylaları ve buzul göllerini yakından görme fırsatı buldu.

Hakkâri'nin Doğal Güzelliklerini Keşfettiler

Doğaseverler gezi kapsamında Sat Gölleri, Cilo Buzul Gölleri, Seyithan Gölü, Geverok Gölü, Terazin Gölü ve Karvan Gölü'nü ziyaret etti.

Berçelan Yaylası'nda yer alan ve çevresi kar ile buzlarla kaplı Seyithan Gölü'ne giren kafile üyeleri, soğuk suya rağmen yüzmenin heyecanını yaşadı.

20260713Aw745345 857X503

Herkesi Hakkâri'yi Görmeye Davet Ediyoruz

Muhteşem doğa manzaraları karşısında hayranlıklarını dile getiren doğaseverler, Hakkâri'nin sahip olduğu doğal zenginliklerin mutlaka görülmesi gerektiğini ifade etti.

Katılımcılar, geçmiş yıllarda çeşitli nedenlerle ziyaret edilmesi zor olan bölgelerde bugün rahatlıkla dolaşabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tatil ve doğa rotası olarak Hakkâri'yi tercih etmekten memnun olduklarını söyledi.

Hakkâri Üniversitesi'nden Başarılı Öğrenciler İçin Burs Desteği
Hakkâri Üniversitesi'nden Başarılı Öğrenciler İçin Burs Desteği
İçeriği Görüntüle

Doğaseverler, gölleri, yaylaları, buzulları ve el değmemiş doğasıyla Hakkâri'nin Türkiye'nin önemli doğa turizmi merkezlerinden biri olabilecek büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.