Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği, ihtiyaç sahibi engelli bireylere yönelik destek çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Dernek, Derecik ilçesine bağlı Toklu (Ceman) köyünde yaşayan özel gereksinimli kardeşler Seher Sevcan, Adem Sevcan ve Elif Nur Sevcan’a iki akülü tekerlekli sandalye ile bir manuel pediatrik tekerlekli sandalye teslim etti.
Hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen araçlar, Dernek Başkanı Yavuz Aydoğdu ve dernek üyeleri tarafından aileye evlerinde ulaştırıldı. Teslimat sırasında akülü araçların kurulumu da yapılarak kullanıma hazır hale getirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Yavuz Aydoğdu, dernek olarak Hakkari’nin tüm ilçe ve köylerinde ihtiyaç sahibi engelli bireylere ulaşmaya devam ettiklerini söyledi. Kendilerine ulaşan her başvuruyu imkanlar ölçüsünde değerlendirdiklerini belirten Aydoğdu, “Bizim için önemli olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaktır. Coğrafi şartlara bakmaksızın adil ve şeffaf bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu desteklerin gerçekleşmesine katkı sunan tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sevcan ailesi ise yapılan desteğin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek, çocuklarının doğuştan özel gereksinimli olduğunu ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle uzun yıllardır akülü tekerlekli sandalye alamadıklarını dile getirdi. Aile, “Çocuklarımızı dışarı çıkarmakta büyük zorluk yaşıyorduk. Bu destek sayesinde artık daha rahat hareket edebilecekler. En büyük hayalimiz gerçek oldu. Başkan Yavuz Aydoğdu’ya ve katkı sunan tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, Allah hepsinden razı olsun.” dedi.






