Hakkari’de Tefecilik Yapan Şahıs Tutuklandı
Hakkari’de Tefecilik Yapan Şahıs Tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari İl Örgütü, 9 Ekim 1998 tarihinde Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen süreci protesto etmek amacıyla eski öğretmenevi önünde basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya DEM Parti Milletvekilleri Öznur Bartın ve Onur Düşünmez, İl Eş Başkanları Behçet Kanat ve Hatice Kurt, partililer, barış anneleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan katılımcılar, “Öcalan’a özgürlük” sloganlarıyla açıklamaya destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan DEM Parti Hakkari İl Eş Başkanı Behçet Kanat, 9 Ekim 1998 tarihinin sadece Abdullah Öcalan’a karşı değil, aynı zamanda Kürt halkının özgürlük mücadelesine ve Ortadoğu halklarının barış umuduna karşı da uluslararası bir saldırının başlangıcı olduğunu ifade etti.

Kanat, “Sayın Öcalan’ın geliştirdiği paradigma, halkların eşit, özgür ve barış içinde bir arada yaşayabileceği bir çözüm perspektifiydi. Kapitalist ulus devletler bu fikri teslim almak istedi. Ancak 26 yıldır süren ağır tecrit koşullarına rağmen Sayın Öcalan’ın direnişi, komplonun hedefini boşa çıkarmıştır” dedi.

20251009 160436 850X527

Kürt halkının yüzyılı aşkın süredir inkâr ve imha politikalarına karşı direndiğini belirten Kanat, “Sayın Öcalan’ın tarih sahnesine çıkışı, bu yok sayılma zincirine vurulan bir halkın ‘varız’ mührüdür. Artık hiçbir güç ‘Kürt yoktur’ diyemeyecektir” ifadelerini kullandı.

Öcalan’a yönelik tecridin yalnızca bir kişiye değil, halkların barış umuduna da yöneltilmiş bir saldırı olduğunu vurgulayan Kanat, “Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğü, tüm Türkiye halklarının, kadınların, gençlerin, emekçilerin demokratik geleceği açısından vazgeçilmezdir” diye konuştu.

Kanat ayrıca, 2025 yılı itibarıyla ikinci yılını dolduran “Küresel Özgürlük Kampanyası”nın büyüyerek devam ettiğini belirterek, “Bu kampanya Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama ve Ortadoğu halklarını barışın ufkuna taşıma hedefiyle ilerliyor. Bizler de bu tarihsel kampanyanın bir parçası olarak mücadeleyi büyütme kararlılığındayız” dedi.

Açıklama, “Öcalan’a özgürlük, halklara barış” sloganlarıyla sona erdi.

20251009 160513 850X52720251009 160557 850X527