DEM Parti Hakkari İl Örgütü, demokratik toplum ve barış inşa sürecinin başladığı ilk günden bu yana üstlendiği rol ve misyonun sorumluluğuyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sürecin başından beri halkı gelişmeler hakkında en anlaşılır biçimde bilgilendirmeye devam eden il örgütü, bugün Barış Anneleri ve aileleriyle anlamlı bir buluşma gerçekleştirdi.

Toplantıda, barış sürecinin mevcut durumu ve olası gelişmeler üzerine bilgilendirme yapıldı. Özellikle Barış Anneleri’nin “Başka anneler ağlamasın, ülkeye barış ve demokrasi gelsin” yönündeki güçlü talebi, toplantının en duygusal anları arasında yer aldı.

Bir yılı aşkın süredir ülkenin ve bölgenin temel gündemi olan barış ve demokratik toplum inşası sürecinin, nihai çözüme ancak demokratik gücü esas alan özgür ve eşit yaşam paradigmasıyla ulaşabileceği bir kez daha vurgulandı.

Hakkari’de Dondurucu Soğuğa Rağmen Temizlik Mesaisi Durmuyor
Hakkari’de Dondurucu Soğuğa Rağmen Temizlik Mesaisi Durmuyor
İçeriği Görüntüle

Buluşma, katılımcıların sürece dair görüş ve önerilerini paylaşmasının ardından son buldu.

Whatsapp Image 2025 12 09 At 22.45.11 850X527Whatsapp Image 2025 12 09 At 22.45.12 850X527