Davutoğlu'dan 'Kobanê ve 28 Şubat' Açıklaması: Karşılıklı Adımlarla Davutoğlu'dan 'Kobanê ve 28 Şubat' Açıklaması: Karşılıklı Adımlarla

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet - Gelecek Grubu'nda yaptığı konuşmada Erzincan iliç'teki maden faciasıyla ilgili konuştu. Davutoğlu, "Fırat'ın suyunu siyanürlerle zehirleyenler, bir avuç altın için Mezopotamya topraklarını yok etmeyi göze alıyorsunuz" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Sizler modernitenin açtığı çevre felaketlerinin Türkiye'deki temsilcilerisiniz! Erzincan İliç'te olan asla bir kader olarak düşünülemez. Kısa sürede zengin olabilmek, bir külçe altın elde etmek isteyenlere sesleniyorum; medeniyet altında değil zihinlerde, medeniyet rant ile değil ahlak ile kurulur. Siz tabiata baktığınızda dolar dışında yeşil görmezsiniz. Bizim için Anadolu'nun suyu, toprakları, ateşi ve güneşi azizdir."

"Türkiye'de ne kadar felaket varsa 5 baronun elinde gerçekleşiyor. İktadara yakın bir şirketin Kanadalı SSR şirketinin yapısına baktım. Bu şirketin 7.2 milyon dolar vergi borcu silinmiş. Kimin hakkını kimin için siliyorsunuz?"

"Fırat'ın suyunu siyanürlerle zehirleyenler, bir avuç altın için Mezopotamya topraklarını yok etmeyi göze alıyorsunuz." Artıgerçek