Hakkari'nin tanıtımı için yaz kış demeden zamanlarının büyük bir çoğunluğunu doğada geçiren Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi dağcılar faaliyetlerine devam ediyor.

Kentin dağlarını bir tabloya benzeten ve her tırmanışta farklı bir yönünü keşfeden dağcılar bu kez Rotasını Çukurca ilçesine çevirdi.

Aralarında öğretmen, doktor, mühendis, hâkim, gazeteci, avukat gibi farklı meslek gurubundan doğaseverin bulunduğu CİSAD ekibi Çukurca ilçesinde Nasturi’lerden kalan tarihi Su Kemeri ve Şex İsmail Türbesini ziyaret etti.

İlçe merkezine 7 kilometre mesafede bulunan Tarihi Su Kemerine 1 saatlik yürüyüşün ardından ulaşan dağcılar, burada inceleme yapıp fotoğraf çektiler.

Daha sonra ilçesini Narlı Köyündeki Şex İsmail Türbesini ziyaret eden doğaseverler, son olarak Zap Suyu kenarında ateş yakıp piknik yaptılar.

Yıllardır Hakkari ve ilçelerinde farklı noktalara tarihi yerleri gezdiklerini dile getiren Doğasever Metin Keskin, “Hakkari doğası müthiştir. Her geçen gün daha farklı, daha renkli manzaralar ve tarihi yerleri gezme fırsatı buluyoruz. Bu etkinlikler sayesinde Hakkari’nin doğal güzelliklerine tarihi yerlerine dikkat çekiyoruz” diye konuştu.

5.jpg

Hakkari'de madene karşı direniş Altıncı gününde Hakkari'de madene karşı direniş Altıncı gününde

34.jpg

cukurca.jpg

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg