Haber: Mimar KAYA

Çukurca ilçesi Emir Şaban Mahallesinde yaşayan 6 Nüfuslu Ertunç ailesinin kirada kaldığı toprak damlı evi 1 Şubat gecesi sabaha karşı bacadan çıkan yangınla küle dönmüştü. İşsiz baba Agit Ertunç, eşi ve 4 çocuğuyla Kaymakamlık ve Ak Parti Belediyesi tarafından sahiplenmişti.

Kürtçe Şarkı Eşliğinde Halay Çeken 6 Kişi Evlerinden Gözaltına Alındı Kürtçe Şarkı Eşliğinde Halay Çeken 6 Kişi Evlerinden Gözaltına Alındı

Kaymakamlık tarafından kiralık bir daireye yerleştirilen aileye, Belediye de mutfak eşyaları desteği vermişti. Ölmez Madenciliğin sahibi İsmet Ölmez ise, aileye 50 bin TL nakdi destek vermiş fakat para belediye ve kaymakamlıkça evi yanan ev sahibine verilmişti.

İşsiz olduğu öğrenilen baba Agit Ertunç’a Kaymakamlıkça verilen 3 bin lira kirasına ve geçimine yetmeyince kaldığı evden çıkmak zorunda kaldı.

Mahallede bir evin kenarına eşyasını taşıyan Ertunç, ailesiyle geceyi sokakta geçirecek.

Baba Agit Ertunç,” 1 Şubat tarihinde sabaha doğru kirada kaldığım evim yandı. Canımızı son anda kurtardık. Tüm eşyalarımız kül oldu. Bazı kurumlar bize destek verdi. Kiralık ev tuttular. Az bir eşya aldılar. Aylıkta 3 bin TL destek verdiler. Fakat ben işsizim. O üç bin TL ile kiramı ödeyeyim çocuklarıma erzak mı alayım. Yetmedi destekler. Hatta kesildi. Ev sahibi de geçici olarak evi bize tahsis etti. Onlara fazla yük olmak istemedim. Bu yüzden eşyamı aldım bir evin kenarına koydum. Üzerlerini branda ile kapattım. Gidecek yerim yok. Eşim ve 4 çocuğumla şuan dışarıdayım. Yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Ev sahibi de," Ertunç ailesine geçici olarak kiralık evimizi tahsis ettik. Aileye kalıcı bir çözüm bulunana kadar hiç kira almadık. Aile kendi rızasıyla evden çıktı. Bizim de tek geçim kaynağımız bu evimiz. Yetkililer verdiği sözü tutsun ve aileye yardım etsin' dedi. 

9F286Bf0 0196 4Fb0 8900 8A80F66Cb12C

7B169D85 0218 4526 9610 Dd07495Cdf10