Aile Destek Eğitim Merkezi (ADEM) öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, kadınlara düzenli sağlık taramalarının önemi anlatılarak erken teşhisin hayat kurtardığı vurgulandı.

Hakkari İl Emniyet Müdürü Attila Ayata’dan Çukurca’ya Anlamlı Ziyaret
Hakkari İl Emniyet Müdürü Attila Ayata’dan Çukurca’ya Anlamlı Ziyaret
İçeriği Görüntüle

Etkinliğe Çukurca Gençlik ve Spor Müdürü Çınar Çiftçi, Çukurca Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Nagehan Genç, Uzm. Dr. Dora Selda Seçim, ADEM Başkanı Ayşe Altay, merkezde görevli eğitmenler, hemşireler ve çok sayıda ADEM üyesi kadın katıldı.

Hastanede görev yapan doktor ve hemşirelerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimde, “Kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır?” konusu maket üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı. Katılımcılara kanser tarama yaş aralıkları, erken teşhisin önemi ve kanserden korunma yöntemleri hakkında bilgi verildi. Taramalarını yaptırmayan kadınlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

1 1490 850X527

Program, bilgilendirici sunumların ardından ikramlar ve pasta kesimi ile sona erdi.

ADEM Başkanı Ayşe Altay, etkinlikte yaptığı açıklamada, meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekti:

“Erken teşhis hayat kurtarır. Kadınlarımızın düzenli kontrol alışkanlığı edinmesi, hem kendi sağlıklarını hem de ailelerinin geleceğini koruyacaktır. ADEM olarak özellikle kırsal bölgelerde kadın sağlığına yönelik eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

Katılımcılar da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğini belirtti. Bir katılımcı, “Bu eğitimle birlikte erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Artık kontrolleri ihmal etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, ADEM Başkanı Ayşe Altay ve gönüllü kadınların “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” yazılı pankartlarla fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.