2 yıl önce ilçenin Yeşil Çeşme mahallesinde yapılan taziye evi vefat eden kişinin akrabalarına ve misafirlere yemek verme hizmetini sağlıyor.

Çukurca Belediyesi tarafından ilçenin en büyük ve temel ihtiyacı olan 3 katlı 600 kişilik taziye evi belediye kendi kaynaklarını kullanarak vatandaşların hizmetine sundu.

Kurulduğu günden beri ilçede yaşayan vatandaşlara hizmet veren taziye evi ile ilgili açıklamada bulunan Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar,31 Mart seçimlerinde seçildikten sonra vatandaşlardan aldıklarını en büyük taleplerden biri taziye evi olduğunu söyledi.

Dündar, seçildikten hemen sonra 3 katlı bir taziye evi projesi tamamladığını belirtti.

Dündar açıklamanın devamında şunları kaydetti.

Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı Hakkari Milletvekili Bartın, Çukurca Üzümlü Köyü'ndeki bozuk yolları Meclis'e taşıdı

‘’ Taziye evini hemen faaliyete geçirmek için çalışmalara başladık. 3 katlı olan taziye evinin 1 katı kadınlar için, bir katı erkekler için, alt katı ise hem lavabolar hem de yemekhane olarak kullanılıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki ilçenin taziye talebini karşılayacak şekilde yaptık bu yapıyı. Çukurca’ya özgün bir konsept ile yaptığımız taziye evinde vatandaşlar tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. İlçede taziyelerde gelenek ve göreneklere göre yemek kültürü çok geniş olduğu için bu da taziyelerde büyük bir külfet doğuruyordu. Biz belediye olarak taziyenin öğle yemeklerini vererek halkımıza bir nebzede olsa katkı sağlıyoruz. Hem çay hem de yemek imkanı ile ilçede yaşayan vatandaşların hizmetinde. Her alanda hizmetlerimiz durmaksızın devam ediyor.’’ Diye konuştu.