CHP Hakkari Merkez İlçe Başkanı Şükrü Çivi’nin görevden alınmasıyla yerine, Hurşit Taş atandı.

Hakkari il başkanlığında düzenlenen üye katılım töreninde, yeni Başkan Taş'a rozet takıldı.

Programda gazetecilere açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Nazım Demir İzmir’de HDP binasına yapılan saldırıyı kınadıklarını ve saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a rahmet sevdiklerine başsağlığı diledi.

Bundan sonraki sürecin kendileri için iktidar süreci olacağını belirten Demir, "Artık bazı şeylerinin sonu geldi.1923 ruhunu artık 2023 ruhu ile taçlandıracağız ve bundan kimsenin şüphesi olmasın. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında demokrasi bileşenleri olarak inşallah en kısa sürede başaracağız ve hep beraber iktidar olacağız. Biz ilçelerde baya bir değişikliğe gittik. Bugünde Hurşit Taş beyefendi ataması CHP Genel Merkezi MYK’SI tarafından yapıldı. Kendisine bu yolda başarılar dileriz. İlimiz için hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Taş da İzmir'de HDP'ye yönelik saldırıyı kınayarak başladığı konuşmasında, kendisine verilen Merkez ilçe başkanlığı görevinin CHP Hakkari İl Teşkilatının teklifi ve CHP Genel Merkezinin onayı ile gerçekleştiğini ve bu görevi yerine getirmek için bulunduğunu belirtti.

Taş konuşmasının devamında şunları kaydetti.

‘’İnşallah tüm il ve ilçe teşkilatları ile bu görevi en iyi şekilde yürütmeye çalışacağız. Türkiye'de seçimlere kısa sürenin kalması herkesin yarın seçim olacakmış gibi var gücüyle çalışması gerekiyor. Ben bu partiye kendi hür iradem ve ailemin isteği üzerine geldim. Allah'ın izniyle bu görevi layıkıyla yerine getireceğim. Partimize Hakkari'mize hayırlı uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından CHP İl Başkanı Nazım Demir Merkez İlçe Başkanlığı görevine getirilen Hurşit Taş’a rozetini taktı.

İHD Hakkari'de  Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu İHD Hakkari'de Rojhat Özdel için adalet talebinde bulundu

Taş tebrikleri kabul etti.