Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Lise öğrenimini Bingöl'de tamamladı. ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1988 yılında mezun oldu.

Temelli: Savaşta ısrar edilirse sofradaki çeyrek ekmek de kalmayacak Temelli: Savaşta ısrar edilirse sofradaki çeyrek ekmek de kalmayacak

İŞ YAŞAMI

1989 yılında Devlet Planlama Teşkilatı'nda çalışmaya başladı. 1992-1994 yılları arasında ABD'ye giderek Denver Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimini bitirdi. 1995-2003 yıllarında DPT'deki görevine Planlama Uzmanı olarak devam ederken Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde doktora eğitimi aldı. Aynı yıl, DPT'nin AB İlişkiler Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23'üncü Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu.

SİYASİ HAYATI

Cevdet Yılmaz, ilk defa 2007 Türkiye genel seçimlerinde AKP Bingöl milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 2009 tarihinde GAP-DAP Projesi ve Kalkınma'dan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 2011 Türkiye genel seçimlerinde tekrar AKP Bingöl milletvekili olarak meclise girdi.

61'inci hükümette Kalkınma Bakanı olarak yer aldı. Ahmet Davutoğlu tarafından 29 Ağustos 2014 tarihinde kurulan 62'nci hükümette de bakanlığını korudu. AKP MKYK Üyesi ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevlerini yürüttü