Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada ölen dokuz kişi toprağa verildi. Gece geç saatlerde düzenlenen cenazeye, Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekillerinin yanı sıra HDP'nin yerine kayyım atanan Bismil Belediye Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz da katıldı.

Av. Ergül: Türkiye 'disiplin cezaları' sorularını yanıtlamadı Av. Ergül: Türkiye 'disiplin cezaları' sorularını yanıtlamadı

Söz konusu kavga, Bismil'in Serçeler mahallesinde Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkmış, pompalı tüfeklerin kullanıldığı kavgada dokuz kişi ölmüştü. Cenazeler, ön otopsi işlemleri için önce Bismil Devlet Hastanesi'ne ardından da Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na (ATK) götürüldü.

RELATED VİDEO
Play Video
Otopsi işlemlerinin bitmesiyle birlikte önce aynı aileden Serhat, Halil, Orhan ve Mehmet Can Taş'ın cenazeleri önce Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne, ardından da defnedilmek üzere Serçeler mahallesine götürüldü.

Alyamaç ailesinden ise Emin Alyamaç ve Selim Alyamaç kardeşler, Selim Alyamaç’ın oğulları Muhammed Alyamaç, Ömer Alyamaç ile yeğeni Yunus Alyamaç gece geç saatlerde defnedildi. (MA)