Biçer Mahallesi’nde, bir süredir biriken atıklar nedeniyle tıkanan sulama kanallarında belediye ekipleri tarafından geniş kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Mahalle sakinlerinden gelen şikâyetler üzerine sabahın erken saatlerinde bölgeye gelen ekipler, iş makineleri ve temizlik personeliyle Gülareşbaba Caddesi, Sevgi Caddesi ile 708, 715 ve 718. sokaklardaki kanallarda yoğun bir çalışma yürüttü.

71D35608 20D7 419B Aab5 32130F601D92

Hakkari’de 13 Köy ve 30 Mezra Yolu Yeniden Ulaşıma Açıldı
Hakkari’de 13 Köy ve 30 Mezra Yolu Yeniden Ulaşıma Açıldı
İçeriği Görüntüle

Temizlik ve fen işleri ekipleri, su akışını engelleyen çamur tabakası, yabani otlar ve evsel atıkları kanaldan çıkararak kanalların işlevini yeniden kazanmasını sağladı. Özellikle sonbahar mevsiminde kanallara düşen yaprakların, artan yağışlarla birlikte suyun taşmasına yol açabileceği belirtilirken, yapılan çalışma sayesinde bu riskin ortadan kaldırıldığı ifade edildi.

Çalışmaları yerinde takip eden Biçer Mahallesi Muhtarı Bilal Ertunç, sulama kanallarında biriken kirliliğin hem kötü kokuya hem de taşkınlara neden olduğunu söyleyerek belediye ekiplerine teşekkür etti. Muhtar Ertunç, temizlik çalışmalarının düzenli aralıklarla sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.