Biçer Mahallesi’nde akşam saatlerinde yaşanan dere taşkını mahalle sakinlerine korku dolu anlar yaşattı. Melik Esat Camii arkasından geçen dere yatağının, biriken atık ve çöpler nedeniyle tıkanması sonucu su taşarak çevreye yayıldı.

Hakkari’de Altyapı Hasarına Yerinde İnceleme: Cüneyt Zor Sahaya İndi
Hakkari’de Altyapı Hasarına Yerinde İnceleme: Cüneyt Zor Sahaya İndi
İçeriği Görüntüle

Mahalle sakinlerinin durumu fark ederek yetkililere haber vermesi üzerine bölgeye belediye ekipleri sevk edildi. İş makineleriyle dere yatağında çalışma başlatan ekipler, tıkanıklığa neden olan çöp yığınlarını temizleyerek suyun akışını yeniden sağladı.

Gece boyunca devam eden müdahale sırasında taşkının çevredeki ev ve iş yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba harcandı. Yapılan çalışmalar sonucunda suyun yönü kontrollü şekilde değiştirilirken, olası bir büyük taşkının önüne geçildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte dere yatağı çevresinde biriken çöpler ve oluşan tahribat daha net ortaya çıktı. Vatandaşlar, dere yataklarına gelişigüzel çöp atılmasının ciddi risk oluşturduğunu belirterek daha fazla denetim yapılmasını istedi.

Belediye ekiplerinin bölgede temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.