Yazılı bir açıklama yapan Tekin, bazı Bursaspor taraftarlarının daha önce de benzer söylem ve davranışlarla tribünleri nefret diliyle kirlettiğini ifade etti. Bu tutumun sadece sporun ruhuna değil, toplumsal barışa da zarar verdiğini belirten Tekin, tribünlerin düşmanlık değil, fair-play ve kardeşlik alanı olması gerektiğini dile getirdi.

Açıklamasında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Bursaspor yönetimini de eleştiren Tekin, yaşananlara karşı sessiz kalınmasını kabul edilemez olarak değerlendirdi. Irkçı ve ayrımcı söylemlere göz yuman kurumların, bu zihniyetin yayılmasında sorumluluk taşıdığını savunan Tekin, etkili ve caydırıcı yaptırımların uygulanması çağrısında bulundu.

Hakkari Denetimli Serbestlik Müdürü Vali Taşyapan'ı ziyaret etti
Hakkari Denetimli Serbestlik Müdürü Vali Taşyapan'ı ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

G8 Za5 R C W M A A Bze

Tekin, Kürt kimliğine, bir kadına ve bir siyasetçiye yönelik hakaretlerin yalnızca bireysel bir saldırı olmadığını, aynı zamanda birlikte yaşama iradesine ve insan onuruna yönelmiş bir tehdit olduğunu belirterek, sporun birleştirici gücünün bu tür nefret söylemleriyle zedelenmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.