Yoğun Kürt nüfusu ve Doğu Güneydoğu illerinin yaşamış olduğu İstanbul 3 bölge ilçelerinin halktan gelen stk'ların muzdarip olduğu temsiliyette Adalet ve taleplerde bulundu.
Basının ilgi gösterdiği toplantıya iş insanları kanaat önderleri sanatçı yazar akademisyen birçok insan katıldı
Katılımcıları Türkçe ve Kürtçe selamladıktan sonra Ağrı, Batman, Erzurum, Muş, Bitlis, Bingöl, Ordu, Hakkari, Elazığ, Diyarbakır, Urfa, Adıyaman, Erzincan, Van, Siirt, Dersim, Malatya, Şırnak, Mardin’den oluşan 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu’nun amaçlarını, hedeflerini ve projelerini anlatan Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Öztürk, gönlünün Türkiye’nin kucaklaşmasından bahsetmek olduğunu ancak temsilde adaletten, eşit yaklaşımdan ve adil olmaktan bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi.
Platformlarının bu eksiklikleri gidermek amacıyla zorunluluktan doğduğunu söyleyen Öztürk, “Bu platformun oluşmasının temel sebepleri, eğitim, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda bir birliktelik oluşturmaktır.
Artık ülkemizde siyasal sürtüşmeler, ötekileştirme, sınıfsal ayrılıklar, kentler arası milliyetçilik ayrımları ve adaletin eşitsizliğini istemiyoruz.
Temsilde adalet istiyoruz.
Bugün İstanbul 3. Bölge'de 4 milyon civarında seçmen var. Bunların 1.4 milyonu doğu ve güneydoğulu nüfustan oluşmaktadır. 3. Bölge'de 35 milletvekili var. İnsanların kapısını çalacak bir milletvekiliden bahsetmemiz mümkün değil. Madem temsilde adaletten bahsediyoruz, bu bölgede seçilebilir yerden en az 10 milletvekili istiyoruz.
Bütün siyasi partilere eşit muamelede yaklaşacağız. Kim bize değer verirse, onların yanında yer alacağız” açıklamasını yaptı.
Kanaat önderleri ve İs insanları da fikirlerini anlattılar ve oluşumdan memnun olduklarını ifade ettiler.
Başkan Mavi 3. Bölge Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformuna katıldı
İstanbul Hakkari İli ve İlçeleri Gönüllüleri Derneği Başkanı Selim Mavi ve yönetim kurulu istanbul Avcılar Hilton otel salonunda, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan 18 dernekten oluşan Doğu ve Güneydoğu Platformu adı altında sivil toplum örgütünün kahvaltısına katıldı.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler
Hakkari’de Doğalgaz Faturaları İsyan Ettirdi: Metreküp Fiyatı Van’dan Yüzde 25 Daha Pahalı
Hakkari Sosyal Konut Projesinde Kura Çekimi Gerçekleştirildi
Unutulmaya Yüz Tutan Hakkari Lezzetleri Yeniden Sofralarda
Ertuşi aşiret lideri Ankara'da oğlunu vurdu
Hakkari’de 1.557 Sosyal Konutun Hak Sahipleri Kura ile Belirlendi
Hakkâri’nin İlk Öğretmeni Hatipoğlu'nun Mirası Kütüphaneye Emanet
DSİ Hakkari 174. Şube Müdürlüğü’ne Nihat Taş Atandı
Hakkari’de Ayakkabı Boyacısının İsyanı
Hakkari Üniversitesi Personel Alımı Yapacak: Son Gün 10 Ocak
Hakkari’de Acı Olay: 6 Çocuk Annesi Kadın Hayatını Kaybetti
Hakkarili Güleryüz Artık Avukat
Hakkari’de hastanede Polis Şiddeti iddiası: Acile giden iki genç tutuklandı
Hakkari’de Dev Yatırım Hamlesi: 76,4 Milyar TL
Hakkari TOKİ kura çekiliş sonuçları isim listesi
Hakkâri’de Trafik Denetimlerinde Yeni Dönem Başladı





