Çakırbeyli, yaptığı açıklamada, Ramazan’ın birlik, dayanışma ve paylaşma ayı olmasına rağmen, vatandaşların sofralarına bile yeterli gıda koymakta zorlandığını belirtti.
“Bugün, halkımız bırakın et, süt, peynir almayı, bir pideyi bile artan maliyetler yüzünden almakta güçlük çekiyor,” diyen Çakırbeyli, düşük alım gücünün halkın nasıl büyük bir ekonomik darboğaza sürüklendiğinin en net göstergesi olduğunu ifade etti.
Çakırbeyli, asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonlarca insanın Ramazan sofrasına koyacak bir kap yemeği bile hesap etmek zorunda kaldığını vurguladı. Ayrıca, artan maliyetler nedeniyle esnafın kepenk kapatma noktasına geldiğini, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını ve tüketicinin fahiş fiyatlarla baş başa kaldığını söyledi.
“Bu Tablo Kabul Edilemez”
Hükümetin uyguladığı yanlış ekonomi politikaları nedeniyle halkın her geçen gün daha da fakirleştiğine dikkat çeken Çakırbeyli, açlık sınırının asgari ücreti aşmış durumda olduğunu, emeklinin maaşının faturasına yetmediğini, esnafın borç batağında olduğunu, gençlerin işsizlikle boğuştuğunu ve çiftçinin toprağını ekemez hale geldiğini belirtti. Çakırbeyli, buna rağmen yetkililerin ekonominin iyiye gittiğini iddia etmelerinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
"Ramazan’da Halkın Gerçek Sorunları Çözülmeli"
CHP İl Başkanı, halkın gerçek sorunlarını dile getirmeye ve çözüm üretmeye devam edeceklerini vurgulayarak, Ramazan ayında bile vatandaşın sofralarına bir parça ekmek koyamayacak hale gelmesinin vicdan sahibi herkesin üzerine düşünmesi gereken bir durum olduğunu söyledi.
Yetkililere Çağrı:
Çakırbeyli, yetkililere seslenerek şu çağrılarda bulundu:
- Asgari ücret derhal açlık sınırının üzerine çıkarılmalıdır.
- Gıda fiyatlarındaki fahiş artışa karşı acil önlemler alınmalıdır.
- Esnafa ve üreticiye destek sağlanmalı, enflasyonla gerçek bir mücadele yürütülmelidir.
Çakırbeyli, halkın bu karanlık tabloyu hak etmediğini, Ramazan ayının dayanışmanın, paylaşmanın ve yardımlaşmanın ayı olduğunu, fakat önce sofrada bir lokma ekmek olmasının gerektiğini belirtti.