Memur-Sen'den açıklama: Temmuz ayı zam oranları netleşti, memur ve emekliler için yeni zam oranları belli oldu! Memur-Sen'den açıklama: Temmuz ayı zam oranları netleşti, memur ve emekliler için yeni zam oranları belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2024 yılı bütçe görüşmeleri için TBMM Genel Kurula katılarak konuşma yaptı.

Enflasyonu düşürmekte karalı olduklarını ifade eden Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"Orta Vadeli Program'ın ana hedefi enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak. Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36'ya, 2026'da ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca gelecek yıl yüzde 4 büyüme hedefimiz var. Peki bu büyüme istihdam yatıyor mu? Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki istihdam artmış, işsizlik tek hanelere düşmüştür. Bir diğer amacımız cari açığı kalıcı olarak aşağılara çekmektir."

'ÇALIŞANLARIMIZI, EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK'

Sermaye piyasalarını enflasyon düştükçe güçlendireceklerini belirten Bakan Şimşek vatandaşı da enflasyona ezdirmediklerini savundu:

“Yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırıyoruz. Önümüzdeki dönem her şeye rağmen tasarruf harcamalarımızı devam ettireceğiz. Borçlanma maliyetlerimiz geriledi, 'Orta Vadeli Program' işliyor. Çalışanlarımızı, emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik.”

Şimşek Mayıs ayından bu yana Türkiye’nin risk priminin 400 baz puandan daha fazla düştüğünü belirtirken TL varlıklara uluslararası yatırımcı ilgisinin arttığını ifade etti. Şimşek yatırımcı ilgisinin daha da artacağını belirterek “Piyasada arzuladığımızdan daha fazla kaynak akışı var” dedi.

Etkin, basit, daha adil vergi sistemi kuracaklarını öne süren Şimşek “Doğrudan vergilerin payını artıracağız, etkin olmayan istisna ve indirimlerin kaldırılmasına çabalayacağız. Sorun dolaylı vergilerin yüksekliği değil, dolaysız vergi gelirlerinin yeterli düzeyde olmamasıdır” ifadelerini kullandı. ArtıGerçek