‘2023 Şehir Buluşmaları’ programı kapsamında Bakan yardımcıları ile kente gelen Güleri Hakkari valisi Ali Çelik, vali yardımcıları, Ak parti il başkanı Zeydin Kaya ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Öğretmen evinde ildeki yerel ve ulusal basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Güler, Hakkâri’nin haşmetli dağları gibi sarsılmaz dik duruşlarıyla bilinen mümtaz insanlardır dedi.

Öğretmen evi toplantı salonunda gazetecilerle düzenlenen toplantıya AK Parti Hakkari İl Başkan Avukat Zeydin, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu,Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci, Derecik Belediye Başkanı Ekrem Çetinkaya, Hakkari AK Parti İl Başkanları Abdulmuttalip Özbek, Nurettin Fırat, Mehmet Ertuş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cumhur Demir, Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Abdurrahman Er, Başkan yardımcısı ve Yüksekova il sesi gazetesi imtiyaz sahibi Ali Yiğit ile kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Hakkârililerin milli ve kültürel değerlerine bağlı, misafirperver, sıcakkanlı, aynı zamanda Hakkâri’nin haşmetli dağları gibi sarsılmaz dik duruşlarıyla bilinen mümtaz insanlar olduğunu belirten Bakan Güler, açıklamanın devamında şunları kaydetti.

Güler; ''Hakkârili hemşerilerimiz, millî ve kültürel değerlerimize bağlı, misafirperver, sıcakkanlı, aynı zamanda Hakkâri’nin haşmetli dağları gibi sarsılmaz dik duruşlarıyla bilinen mümtaz insanlardır. Bu bakımdan Hakkâri’de sizlerle birlikte bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyor, sıcak karşılama ve misafirperverlik için teşekkür ediyorum. Toplumu bilgilendirme gibi son derece kritik bir görev üstlenerek hayatımızın her alanında önemli bir yer tutan değerli basın mensuplarımıza da hoş geldiniz diyorum. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hakkâri; köklü tarihi, eşsiz doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla ülkemizin en güzide şehirleri arasında yer almakta. Cumhuriyetin serhat şehri olan Hakkâri, sahip olduğu konum itibarıyla da stratejik ehemmiyeti oldukça yüksek bir şehir. Bu kapsamda devletimiz de Hakkâri’nin önemini bilmekte ve buraya büyük önem vermekte. Zira bir devletin temel görevi; vatandaşlarının güvenlik ve huzurunu sağlamak, aynı zamanda refahını temin etmektir. Hükûmetimiz tarafından yürütülen hizmet siyasetiyle ulaştırmadan sağlığa, eğitimden spora, tarımsal kalkınmadan hayvancılığa, çevre-şehircilikten turizm ve kültüre kadar her alanda büyük yatırımlar hayata geçirildi, geçiriliyor. Devletimiz tüm kurum ve kuruluşlarıyla daha müreffeh bir Hakkâri için var gücüyle çalışıyor. Artık, Hakkâri’nin dillere destan olan doğal güzellikleri gün yüzüne çıkıyor. Hakkâri yaylaları, kafileler halinde yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Başta sportif faaliyetler ve Gençlik festivalleri olmak üzere sosyo-kültürel etkinlikler güvenle ve huzurla icra ediliyor. Dağlarımızda, yaylarımızda gençlerimiz artık rahatça kamp yapıyor, dağcılık sporunu icra ediyor. Hakkârili gençlerimiz, sporun her branşında büyük başarılara imza atarak şehrin gururu oluyor. Başta hayvancılık olmak üzere şehrin ekonomisi her alanda gelişiyor, bölgenin imaj ve itibarı da her geçen gün daha fazla yükseliyor. Dört mevsim turizm potansiyeli olan ve Doğu Anadolu’nun bu alandaki yeni parlayan yıldızı Hakkâri’nin, önümüzdeki dönemde bu kabiliyetlerini daha iyi değerlendirerek hak ettiği konuma ulaşması için gereken desteği vereceği" dedi.

Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor Hakkarili Yakup Karaman yetkililerden kızının tedavisi için yardım bekliyor

Bakan Güler basın toplantının ardından Kentteki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderleri ile yemekte buluştu.

Güler, AK Parti İl başkanlığından 3. Kademe İl Başkanları toplantısından sonra Saat 3’te esnaf ziyareti, valilik ziyareti gerçekleştirecek.

5.jpg

9.jpg

8.jpg

3.jpg