- Diyarbakır Kadın Ceza İnfaz Kurumu, Rosa Kadın Derneği'nden tutuklu Figen Ekti'ye yazarları arasında Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan'ın da olduğu “İfade Özgürlüğü: İlkeler ve Türkiye” isimli kitabı 'sakıncalı' bularak vermedi.
Söz konusu kitap 30 Kasım - 2 Aralık 2006 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen “İfade Özgürlüğü: İlkeler ve Türkiye” başlıklı uluslararası konferansta sunulan bildirilerden oluşuyor. Bildiri sunanlar arasında Gökçen Alpkaya, Kerem Altıparmak, Arnaud Amouroux, Christoffer Badse, Fikret Başkaya, Ayhan Bilgen, Osman Can, Mustafa Erdoğan, Fikret İlkiz, Levent Korkut, Laurent Pech, Sophie Redmond, Türkan Sancar, Şanar Yurdatapan da bulunuyor.
HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşanan olayı, "Şu skandala bakar mısınız? Şu skandala bakar mısınız? Cezaevleri derebeylik mi? Bandrollü, aralarında AYM başkanı Zühtü Arslan'ın da yazarı olduğu bir kitap bu Diyarbakır Kadın Ceza İnfaz Kurumu sakıncalı diyerek bu kitabı vermemiş..!” notuyla Twitter hesabında duyurdu.
AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın yazısının bulunduğu kitap tutuklulara verilmedi
Diyarbakır Kadın Ceza İnfaz Kurumu bir tutukluya, yazarları arasında AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın da olduğu kitabı 'sakıncalı' bularak vermedi.
Bu içeriğe tepkiniz
Yorumlar
Trend Haberler
Hakkari'de Sahur Vakti: 20 Yaşındaki Genç Hayatına Son Verdi
Hakkâri’de Adliye Personeline “Sürgün Tayin” İddiası
Hakkarili Diyar Koç: “İşkence ve tehditlere karşı direndim”
Hakkâri Yolunda Feci Kaza: 1’i Ağır 8 Yaralı
Hakkari'ye Atanan Yeni Vali Taşyapan'ın Kayyımlık Karnesi
Hakkari'de 4 Kişi Donarak Hayatını Kaybetti
Hakkari Belediye Başkanı Hikmet Yaşar: Toplu Taşıma Saatleri Değişti!
İki Gündür Aranıyordu! Serdar Yusuf’tan Haber Geldi
Hakkari’de Bir Genç Daha Hayatını Kaybetti
Hakkari’de Maden Ocağında İş Kazası: 1 Ölü






