Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'da bu akşam oynanacak olan maç öncesi tüm gün süren "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi çözülemedi. Krizin ardından Galatasaray yönetimi futbolculara maçın oynanmayacağını söyledi.

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finali iptal edildi. Suudilerden Atatürk tişörtlerine ve pankarta onay çıkmadığı öğrenildi.

Bunun üzerine Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptıkları otelden ayrılmadı.

Yaşananların ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç bir araya geldi.

Uzun süren toplantıda Suudi yetkililerle bir aşama kaydedilemezken, bu nedenle maçın iptali kararı alındı.

Süper Kupa Maçı Öncesi: Fenerbahçe Yönetimi, Urfa'ya U19 Takımından Oyuncularla Gitti Süper Kupa Maçı Öncesi: Fenerbahçe Yönetimi, Urfa'ya U19 Takımından Oyuncularla Gitti

Karar futbolculara tebliğ edildi. Futbolcuların Türkiye'ye dönüş için hazırlığa başladığı öğrenildi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI 'İDDİALAR DOĞRU DEĞİL' DEMİŞTİ

İletişim Başkanlığı'ndan yaklaşık üç saat önce yapılan açıklamada ise "sosyal medyada ve basında yer alan, maçta İstiklal Marşı ve Türk bayrağına izin verilmeyecek iddiaları doğru değildir denerek şu ifadeler kullanılmıştı:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, "Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek." şeklindeki iddialar doğru değildir.

Süper Kupa Maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır.

Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır."

gchviscxmaal6rn.jpg

Artıgerçek-DUVAR