AKP’nin eski Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, mal varlığıyla yeniden gündeme geldi. Eski SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun kardeşi olan Zehra Taşkesenlioğlu’nun, hakkında 3 kez yurt dışına çıkış yasağı bulunan ve Yunanistan’a kaçtığı öğrenilen Ünsal Ban’ın eski eşi olduğu ortaya çıktı.

Ünsal Ban’dan olaylı şekilde ayrılan Taşkesenlioğlu, mal varlığına ilişkin açıklamasında, “Allah beni vererek imtihan ediyor” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de çiftliği, Afrika’da bakır madeni, çok sayıda konut ve arsa sahibi olan eski vekil, 3 alışveriş merkezine de ortak oldu.

Sırrı Süreyya Önder’in Kızı: “Babamın Ne Evi Ne Dolar Hesabı Vardı”
Sırrı Süreyya Önder’in Kızı: “Babamın Ne Evi Ne Dolar Hesabı Vardı”
İçeriği Görüntüle

Taşkesenlioğlu’nun ayrıca kilolarca altını ve 180 milyon dolarlık birikimi bulunuyor. Bugünkü değeri 82 milyon liraya ulaşan lüks bir yatı da olan eski AKP’li vekil, “Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay, kadın kaptan bulunca da özgür olursunuz. Bu yatı 1 milyon 750 bin liraya almıştık ama astarı yüzünden pahalı. Liman vergisi, kaptan” şeklinde konuştu.

591Jpg 7 T B Vi Rxp U M P4Vw I B Y Z Yg 850X527

İşte Taşkesenlioğlu’nun mal varlığı:

  • İngiltere’de çiftlik

  • Afrika’da madenler

  • Piyasa değeri 82 milyon TL olan lüks yat

  • Yaklaşık 100 taşınmaz

  • Sahip olduğu ya da hissedarı olduğu 3 alışveriş merkezi

  • 180 milyon dolar birikim

  • 2.5 kilogram altın

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ise Taşkesenlioğlu hakkında bugüne kadar 213 farklı suç duyurusunda bulunulduğunu, ancak milletvekili olduğu dönem boyunca bu suç duyuruları hakkında işlem yapılamadığını söyledi. Mayıs 2023’te dokunulmazlığı kalkmasına rağmen, ihbarlar için hala herhangi bir girişimde bulunulmadığını vurguladı.

Kaynak: Sözcü - Başak Kaya