Devrimci Gençlik Dernekleri, Gençlik Hareketi Koordinasyonu, Sol Genç ve Türkiye Komünist Hareketi Gençliği, İstanbul'da bulunan İsrail Konsolosluğu önünde Filistin'de devam eden direnişe destek eylemi yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Öyküm Bozbay, "Ortadoğu'ya bayram emperyalizm ve siyonizm yenilince gelecek" dedi.

Bozbay, "İşgalci İsrail güçlerinin Doğu Kudüs’te Filistinlileri bölgeden çıkarmak için başlattığı saldırı, Filistin halkı tarafından direnişle karşılandı. Günlerdir devam eden çatışmalarda onlarca Filistinli hayatını kaybetti yine yüzden fazla Filistinli de yaralandı. Hamisi ABD’nin güvencesi altında on yıllardır Filistin topraklarını işgal eden İsrail, direnen Filistin halkına yönelik saldırganlığını her geçen gün artırmış ve Filistin’de sayısız katliam gerçekleştirmiştir. İşgalci İsrail’e karşı verdiği mücadeleyle direniş sembolü haline gelen Filistin halkı ise tüm dünyada ezilenlerin umut ışığı olmuştur" ifadelerini kullandı.

İsrail’e karşı naralar atan AKP'nin her fırsatta İsrail’le ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerini geliştirmekte olduğunu vurgulayan Bozbay, "ABD, emperyalist çıkarları doğrultusunda bölgeyi istediği gibi şekillendirmeye çalışarak, bölgede İsrail’le birlikte kanlı politikalar yürütmektedir. Türkiye ise sermaye sınıfı eliyle, gerek emperyalist savaş örgütü NATO’ya üye olması, gerek sınırları içinde emperyalist güçlerin askeri üslerini bulunması bakımından emperyalistlerin politikalarına hizmet etmektedir. ABD ile neredeyse her alanda işbirliği içinde olan AKP, Filistin’in yanında değil karşısındadır" dedi.

'FİLİSTİN'E DESTEK AÇIKLAMALARI İÇ POLİTİKA ÜRETMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL'

"Filistin’e destek açıklamaları ise AKP iktidarının iç politika üretmedeki yetersizliğinin hamaset yoluyla giderilmesinden öte bir anlama sahip değildir" diyen Bozbay, AKP'nin, Filistin halkına yapılan zulümden en az İsrail kadar sorumlu olduğunu belirtti.

'HAK DİRENİŞİ, ONURLU MÜCADELE'

Bozbay konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "1967’den bugüne, özgür Filistin için mücadele eden Filistin halkı bu uğurda ödediği ağır bedellere; onlarca yıldır devam eden zulme, tehditlere, saldırılara, kıyımlara ve katliamlara rağmen dün, haklı direnişi, onurlu mücadelesi ve kararlılığı ile zafere kadar direneceğini bu süreçte bir kez daha göstermiştir. Filistin direnişi bugün dimdik ayaktadır! Ortadoğu halklarının baş düşmanı ABD ve İsrail, tüm bu yıkıma ve saldırılara rağmen direnen Filistin halkı karşısında yenilmeye mahkum ve Filistin halkına karşı işledikleri suçların hesabını vermeye mecburdur!

Çocuğa cinsel istismar: Savunmada etek boyu soruldu, avukat kimliğini açıklamakla tehdit etti Çocuğa cinsel istismar: Savunmada etek boyu soruldu, avukat kimliğini açıklamakla tehdit etti

'68'DEN BU GÜNE...'

Bizler, 68’den bugüne emperyalizmle savaşan gençliğin yolunda ve her daim direnen Filistin halkının yanında, emperyalizmin karşısında olacağız! Filistin halkının haklı davasını ve direnişini yükseltecek; katillere, işgalcilere ve yerli işbirlikçilerine karşı bir adım bile geri atmayacağız. Gençlik direnen Filistin halkının yanında!"