Avrupa Birliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hakkari'deki belediyeler ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliğince finanse edilen projeyle, Akçalı - Bağışlı köyleri arasında 43,4 hektarlık alana kurulan tesiste çalışmalar sona doğru gelindi.

Kentte yapımı devam eden 30 milyon Euro'luk entegre katı atık tesisinde incelemelerde bulunan AK Parti heyeti tesiste çalışan yetkilerden bilgi aldı.

Yapılan inceleme ile ilgili sosyal medyada açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Avukat Zeydin Kaya şunları paylaştı.

Hakkari'de 16 yaşındaki genç kız intihar etti Hakkari'de 16 yaşındaki genç kız intihar etti

'' Çevreci yatırımlar ile şehrimizde çevre kirliliğini engelliyor, çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak istiyoruz. Yakın zamanda açılışını yapacağımız katı atık tesisimizde incelemelerde bulunduk. Tesisimiz ile çevre kirliliğine mahal vermeden, Hakkari İl, İlçe, Belde ve Köylerimizde çöpleri toplayıp; geri dönüşüm ile enerji üreterek, çöp sorunumuzu ortadan kaldıracağız. Ekim ayının sonunda faaliyete geçecek Hakkari Entegre Katı Atık Tesisi ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.''dedi.

Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar ise Entegre katı atık tesisi ile Hakkari'nin çöp sorunun çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Dündar, açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı.

'' Dündar, "Tesisimiz 30 yıl boyunca ilimize hizmet etmiş olacak. Bu proje sayesinde ilimizin çöp sorununu çözmüş olacağız. Hakkari'miz artık çevre temizliğine kavuşmuş olacak. Tesisimizin yüzde 85'i Avrupa Birliği, yüzde 15'i Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hakkari belediyeleri ile İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği tarafından finanse edilmektedir. İlimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Bu projenin bu aşamaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim" dedi.''

İncelemede Hakkari Katı Atık Birliği Müdürü Mesrur Demir, müşavir ve müteahhit firmaların yetkilileri hazır bulundu.