Hakkari kent merkezinde 1975 yılında yapılan üst katı Hakkari Belediyesi hizmet binası olarak kullanılan bir dönem otel olarak da hizmet veren öğretmenevi için yıkım kararı verildi.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan ve kentin en işlek noktalarında birinde yer alan öğretmenevi yerine Pagan caddesinde yenisinin yapılması ile 2 yıldan uzun bir süredir atıl durumdaydı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü mülkiyetinde olan ve bir ara Emniyet Müdürlüğüne tahsis edileceği tartışılan öğretmenevi için yıkım kararı alındı.

Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti Hakkari'de cisim patlaması sonucu bir çoban hayatını kaybetti

İl Özel İdaresince açılan ihale sonucu yıkım kararı verilen binanın yıkımı sürerken çevre esnafı ve vatandaşlar kentin en işlek noktasındaki binanın yeşil alan olmasını talep ediyor.

Geniş ve rahat bahçesi ile hem dışarıdan kente gelen misafirlerin ilk uğradığı oturup dinlenebileceği tek yeşil alan olan bahçesi ise pandemi süreci ile beraber vatandaşlara kapatıldı. Bahçedeki ağaçlar da kasıtlı olarak kesilmişti.

Geçen sene yapılan bir ihale ile özel bir firmaya devredilen öğretmenevinin bahçesinde ise şimdilerde demir bloklardan oluşan bir yapı yükseliyor.