Kongre üyesi Cumhuriyetçi ve Demokrat 27 vekil, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e bir mektup göndererek Türkiye'nin İHA ve SİHA programlarının 'birçok bölgede istikrarsızlığa sebep olduğunu' yazdı.

Gazete Duvar’ın aktardığına göre Türkiye'nin ürettiği İHA ve SİHA'ların, ABD'nin çıkarlarını ve müttefiklerini tehdit ettiğini belirten kongre üyeleri mektupta, "Türkiye'nin İHA'ları geliştirirken, yürürlükte olan yaptırımları veya NATO kurallarını ihlal edip etmediğini öğrenmek istiyoruz" dedi.

“Bayraktar üretimi İHA'lar ABD'de imal edilen parçalar içeriyor”

Azerbaycan'ın Ermenistan ile çatışmalar sırasında Dağlık Karabağ'a konuşlandırdığı Bayraktar üretimi İHA'ların, ABD'de imal edilen parçalar içerdiğini aktaran Temsilciler Meclisi üyeleri, "Herhangi bir drone teknolojisinin ABD'den Türkiye'ye ihracatının derhal askıya alınmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek DTK Eşbaşkanı Öztürk: Halk aklınızı başınıza getirecek

Mektupta Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemini almasıyla, Ankara'nın Washington ile “işbirliğini ihlal ettiği” ve ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası'nın (CAATSA) uygulamaya sokulduğu hatırlatıldı.

Türkiye'nin Rusya'dan ikinci bir S-400 paketi almak için kararlı olduğu belirtilen mektupta, "Türkiye, F-35 programından çıkarılmasına rağmen, bir NATO üyesi olarak sorunluluklarına aykırı hareket ediyor" denildi.