Eski fotoğrafları iktidar medyası tarafından servis edildikten sonra dokunulmazlığı kaldırılan ve ardından tutuklanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in iddianamesi kabul edildi.

AA’nın aktardığına göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan ve Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 58 sayfalık iddianame "Silahlı terör örgütüne üye olmak" iddiasını taşıyor.

SDG; Yerleşim alanları bombalanıyor!
SDG; Yerleşim alanları bombalanıyor!
İçeriği Görüntüle

İddianamede, Güzel’in 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Dün Semra Güzel’in milletvekilliğinin de devamsızlıktan düşürülmesi için süreç başladı. Meclis Başkanlık Divanı, 4 Eylül 2022'de tutuklanan Güzel’in Genel Kurul oturumlarına beş kez katılmadığı yönünde tespitte bulunarak dosyasını Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a gönderdi.