Müdahale sonucu 10 öğrencinin ters kelepçe uygulanarak gözaltına alındığı öğrenildi.

Vatandaşların Banka Verilerini Çaldı, 160 Yıl Cezalı Firari Yakalandı
Vatandaşların Banka Verilerini Çaldı, 160 Yıl Cezalı Firari Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Dün akşam saatlerinde üniversite sahilinde 15 yaşındaki bir çocuğun şüpheli şekilde hayatını kaybetmesinin ardından öğrenciler, kampüste güvenliğin sağlanmasını talep ederek boykot çağrısı yaptı. Öğrenciler, yaptıkları açıklamada, “Üniversitede silahın ne işi var? Öğrencilerin can güvenliği olmadığı yerde eğitim göremeyiz. Güvenli kampüs sağlanana kadar dersleri boykot ediyoruz. Kampüsümüzde sağlıklı bir eğitim mümkün değil, lütfen canınıza dikkat edin” ifadelerine yer verdi.

Ogrenciler Mudahale 1 850X527

Açıklamanın ardından yürüyüş ve ders boykotu çağrısı yapan öğrenciler, polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya direnmeye çalışan öğrenciler, polisler tarafından ters kelepçe uygulanarak gözaltına alındı. Olay sırasında görüntü almak isteyen gazeteciler de polis engeline takıldı.

Yerel yetkililer ve üniversite yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmazken, gözaltına alınan öğrencilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: MA