KADIN

Genç akademisyen Tekin'in yeni kitabı çıktı

Muş Alparslan Üniversitesinde görevli öğretim üyesi Doçent Doktor Zeliha Tekin'in Başarı perspektifinde masallarla kariyer ve girişimcilik yolculuğu isimli kitabı çıktı.

Abone Ol

COLEMERG HABER

Yeni çıkan kitanı hakkından bilgi veren Genç Akademisyen Zeliha Tekin masallar bir millet için zengin hazine olduğunu söyledi.

Medeniyete özgü olan unsurları masallarda bulabileceğini belirten Tekin, konuşmasının devamından şu ifadelere yer verdi.

''Bu kitaptaki şu konular masallarla anlatılmaya çalışılmıştır: Aşil Sendromu, çalışma hayatı ve insan, işe adanmışlık, hayal gücü, mobbing, kıskançlık, problem çözme, iletişim, karar verme, uzmanlaşma, kişilik özellikleri, renkler, etik, motivasyon, zaman yönetimi, girişimcilik, kariyer planlama, kariyer yönetimi, kariyer engelleri. Yıllarca kariyer, girişimcilik, işletme ve etik derslerimde, öğrencilerime bu kitapta yazdığım masalları ve başarılı olmuş iş insanlarının hikayelerini anlattım. Girişimcilik ve kariyer konularını masal ve hikayelerle anlatmak istememin nedenlerinden biri, derslerde anlattıklarımın kalıcılığının sağlanması, diğeri ise bu konularda zaten çok fazla akademik eserin verilmiş olmasından dolayı, kitabı akademik bakış açısıyla kişisel gelişim tadında yazabilmekti. Kitabın diğer kitaplardan farkı, literatürle çok fazla boğmadan herkesin anlayacağı bir dilde yazılması girişimcilik ve kariyer masallarının başarı temasını merkeze alarak yorumlanmasıdır. Franz Kafka’nın bir zamanlar söylediği gibi: “Bir kitap, içimizdeki donmuş denize inen bir balta gibi olmalıdır.” Umarım bu kitap da böyle bir etki yaratır, sarar sizi.''diye konuştu.

Doç. Dr. Zeliha TEKİN KİMDİR

Doç. Dr. Zeliha Tekin, 1976 yılında İstanbul’da doğmuştur. Sırasıyla, Pazarlama, Sosyal Bilimler; İşletme ve Psikoloji Yandal (Burslu) bölümlerinden mezun olmuştur. 2008 yılında Haliç Üniversitesi’nde İşletme Tezli Yüksek Lisans programını tamamlamıştır. 2013 senesinde Haliç Üniversitesinde İşletme doktora programına başlamış ve 2015 yılında 2214 TÜBİTAK Doktora Sırası Araştırma Bursunu kazanarak İngiltere’de The University of Manchester (Manchester Business School) Manchester Institute of Innovation Research’da inovasyon ve bilgi yönetimi üzerine araştırmalar yapmış ve inovasyon politikaları, ürün geliştirme, proje yönetimi, enerji verimliliği, iklim değişikliği ve girişimcilik gibi konularda eğitim seminerleri ve programlarına katılmıştır. 2016’da Türkiye’ye dönmüş, doktorasını bitirmiş ve aynı yıl Muş Alparslan Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon Bölümü bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır ve 2017 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 81 İle 81 Akademik Danışman Programı kapsamında Muş Ticaret ve Sanayi Odasının Akademik Danışmanlığını yürütmüş yine aynı kapsamda “Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) Tabanlı Türkiye Sanayi Envanteri Bilgi Sisteminin Oluşturulması” projesinde araştırmacı olarak yer almıştır. 2017 yılında ayrıca “Muş İlinin Kadın Girişimci Potansiyelinin İncelenmesi” adlı bilimsel araştırma projesinin yürütücülüğünü yapmıştır. Dr. Tekin Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanlığı, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı görevlerini yürütmüş 2018’de Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Müdürlüğüne atanmıştır ve halen Kariyer Merkezi Müdürlüğü görevini sürdürmektedir. Dr. Tekin, 2018 yılından bu yana TÜBİTAK’ın Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi çalışmalarında üniversite tarafından uzman olarak görevlendirilmiş, 2019 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Kamu-Üniversite-Sanayi-İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu üyesi olarak seçilmiş ve KÜSİ Muş İl temsilciliği yapmıştır. Dr. Tekin, 2020 yılında Türkiye Üniversite Liderlik İyileştirme Programı (TULİP) bünyesindeki 81 ilden başvurunun yapıldığı Yükseköğretimde Kadın Liderliğini Geliştirme ve Güçlendirme Eğitim ve Mentorlük Programına seçilerek Muş Alparslan Üniversitesini temsil etmiştir.

Dr. Zeliha Tekin’in “İşletmelerde Bilgi, İnovasyon ve Yeni Ürün Geliştirme Yönetimi” ve “Başarı Perspektifinden Masallarla Kariyer ve Girişimcilik Yolculuğu” adlı kitapları, inovasyon, Endüstri 4.0, kadın girişimciliği, etik, kariyer yönetimi, zaman yönetimi konularında pek çok akademik çalışması (kitap bölümü, makale, bildiri) bulunmaktadır. Dr. Tekin ayrıca, kongre ve akademik dergilerde hakem, yayın ve bilim kurullarında yer almış üniversiteler, liseler, kurum-kuruluşlar ve işletmelerde gamification/eğlenerek öğrenme tekniğini uygulayarak inovasyon, motivasyon, toplam kalite yönetimi, proje yönetimi, endüstri 4.0, girişimcilik, sosyal girişimcilik, kadın girişimciliği, kadın kooperatifçiliği, yeni ürün geliştirme, etik, kariyer planlama, kariyer yönetimi ve zaman yönetimi konularında eğitim ve seminerler vermiştir. Dr. Tekin, Yaratıcı Girişimcilik Eğitim Programının Türkiye’deki (Creative Entrepreneurship Education Program) sertifikalı eğitmenleri arasındadır.