Kentin en işlek caddeleri başta olmak üzere refüjleri çöplerden arındıran belediye ekipleri, daha sonra çocuk ve aile parklarında temizlik seferberliği başlattı.

Parklarda Çöpler Temizlendi

Vatandaşların etrafa rastgele attığı çöpler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından poşetlenerek toplandı ve şehir dışına çıkartıldı. Parklarda eğlenen vatandaşlar, parklara sahip çıkılması gerektiğini belirterek, etrafa rastgele çöp atanlara idari para cezası kesilmesi gerektiğini söylediler.

Hakkari Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Ücar, çevre temizliğine Katıldı Hakkari Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Ücar, çevre temizliğine Katıldı

Vatandaşların Düşünceleri

Vatandaşlar, kentin birçok noktasında parkların bulunduğunu ancak bunların iyi kullanılmadığını belirttiler. Belediye ekiplerinin çevre temizliği yapmasına rağmen birkaç saat içerisinde tekrar çöplerle dolu olduğunu ifade ettiler. Bu duruma çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak çevre temizliğinin halka benimsetilmesi gerektiğini söylediler.

Belediye Yetkililerinin Açıklaması

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise, kentteki tüm parkların düzenli bir şekilde çöplerden arındırıldığını belirttiler. Ancak rastgele atılan atıkların parklara zarar verdiğini ifade ederek, parklarda çocukları ile birlikte eğlenen aileleri temiz bir çevre için duyarlı olmaya davet ettiler.