Haber: Mimar Kaya
2025-2026 eğitim-öğretim yılı Hakkâri’de ilk ders ziliyle başladı. Kent genelinde 437 okulda 57 bin 207 öğrenci ve 4 bin 571 öğretmen ders başı yaparken, ilkokul sıralarına ilk kez oturan öğrenciler için anlamlı bir sürpriz gerçekleşti.
Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, kentin farklı okullarında 1. sınıfa başlayan yaklaşık bin 500 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye seti hediye etti. Dağıtım töreni Şehit Erol Olçok İlk/Ortaokulu’nda yapıldı.
Vali Çelik, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti, onların heyecanına ortak oldu.
Hediyelerin veliler tarafından da memnuniyetle karşılandığını belirten Çelik, “Çocuklarımızın okul sevincini paylaşmak ve ailelerimizin bütçesine katkı sunmak istedik. Eğitime desteğimizi sürdüreceğiz. Yeni eğitim-öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Çantaların içerisinde beslenme çantası, kalemtıraş, silgi, güzel yazı defteri, kurşun kalem gibi temel kırtasiye ürünlerinin yanı sıra Vali Çelik’in öğrencilere hitaben yazdığı mektup da yer aldı.
Törene İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Millî Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ve Sümbül Mahallesi Muhtarı Ferdi Aksaç da katıldı. Öğrenciler, aldıkları hediyelerin ardından hep birlikte “Vali Amca, teşekkürler!” diyerek sevinçlerini dile getirdi.