Hakkari Haber

Nankör Hakkari Abdurrahman Aşkan yazdı...

Nankör Hakkari Abdurrahman Aşkan yazdı...

Abone Ol

NANKÖR HAKKARİ

Hep toplum olarak, halk olarak, ülke olarak insani bütün değerleriyle Hakkâri’yi övüyoruz. Övüyoruz da bürokrasi olarak yapılan bunca hizmetler nankörlüğünde yarışan bu halkı biraz eleştireceğiz.

Daha ne istiyorsunuz? Neyin peşindesiniz bak daha 2023 hedef ve hayaline varmadan neler neler başardık!

Zerre su ve su kaynakları bulunmayan çöl toprağınızda 7/24 kesintisiz su akıtıyoruz, bunu Ankara bile biliyor. Antalya YİKOB toplantısında da dile getirdik. Ama hala 2 günde 1, 2 yâda 3 saat akıyor diyorsunuz.

Bir saate mahsus yanlışlıkla bulanık akınca sular, yaygarayı koparıyor, ses çığırtkanlığı yapıyorsunuz. Bulanıklığın yeraltı kaynak sularından kaynaklamadığını bilmiyor musunuz? Derelere ağzı açık bıraktığımız borular ve yaylalarda bulunan maslak kapaklarının toprak yüzeyiyle eşit veyahut yüzeyden aşağıda olduğundan eriyen kar ve yağan yağmurların toprağı aşındırmasıyla maslaklardan su şebekelerine karıştığından haberdar değil misiniz?

Ülkenin neredeyse tüm köy ve yayla yollarına bile 2023’e varmadan götürülen sıcak asfaltlara rağmen şehrinizin gözde yollarını asfalta boğduk. Yetmedi bilirkişilerimiz ve betonu ellerinde kalan firma yetkililerin teşvikleriyle zemini sağlam yollara; kışın soğuğuna ve tuzlanmasına beton dayanamayacağını bildiğimiz halde Sürme Hanım Caddesi, Gültekinler Caddesi, Av.Muhsin Zeydanoğlu caddesi rampalarında araçların betonda dans edeceklerini bile bile ve bir sonra ki ihaleye ihale çıkartmadık mı? Devleti devlet kurumuyla soymadık mı, ihale içinde ihale üretip, israfta yarışmadık mı?

Sürekli zengin araç filosu reklamını yapmadık mı? Çöpleri toplayacak araçta, düzende, saatte belli olmayınca; halkın hangi saatler arasında çöplerini çöp noktalarına bırakacağını bilmemesi suçumuz mu? Her birimin bir makam aracı varken, her mahalleye bir çöp aracı mı almadık?

Kurum içinde mezarlıklar birimi mi açmadık? Mezarlıkların bakım onarım çevre düzenlemesine bekçi mi görevlendirmedik?

Taş ve Garipler Mezarlığı ile Gopsi Mezarlıkları arasında kalan 50 metre gibi kısa mesafe yolunu aktifleştirmeyerek halkın araçlarla uzun yolları dolanarak kabir ziyaretlerini mi zorlaştırmadık? Otluca ve merkez arası Gopsi mevkiinde ki kestirme yolu iki kepçe toprakla mı kapatmadık?

Büyük bir meblağa mal edilen belediye araç duraklarının önünü kapatan araçlara mı ses çıkarttık?

Bürokrasi olarak Güzergâhımızda ki yaya ve araç yolundan başka yollara mı saptık ki kaldırımlarda ki kırık, dökük engellilere engel olan İş Bankası önünde ki bozuk kaldırım taşlarını, Sümbül Anadolu Lisesi kapısında ki toz duman betonu, Av. Muhsin Zeydanoğlu Caddesinde ki rampada küle dönen sözde betonlu kaldırımları görelim?

Epcim döneminde yapılmış nice parkları sahipsiz ve bakımsız bırakarak, ağaçların kurumasına, yeşilin yok olmasına, malzemelerin kırılmasına seyirci kalarak reklamımız olsun diye tekrardan görsele çıkmak Hakkâri adına yeni hizmet yapılıyormuş gibi reklam mı yapmadık? Denetleme adına her hizmetin başından sonuna kadar hiç ayrıldık mı? Halktan biri olarak hiç halk ortamlarından ayrıldık mı? Verginizle zenginlerin binalarını tek renk adı altında boyaya boğmadık mı?

İşsizliği azaltacak HAKKÂRİ İŞSİZLER FABRİKASINI mı kurmadık?

Hakkâri STK’ların sesini mi kıstık?

Buna rağmen sesiniz çıkmıyor.

Biz bu memlekete daha ne yapalım?

Daha ne istiyorsunuz?...

Allah’ım! Bu memleket ve ülke üzerinde nemalananları ıslah et, lokmalarını helal edenlerden eyle…

Selam ve dua ile…