Hakkari Haber

Hakkarili Rojhelat’ın “Bê Bextê Hewalê Min” klibi yayınlandı

Hakkari’de müzik piyasasında yıllarca ses sanatçılığı yapan ve katıldığı bir çok yarışmada birincilikleri bulunan Hakkarili sanatçı Rojhelat (Hicran Ertunç)'un “Bê Bextê Hewalê Min” adlı klibi “Hakkari Kent Rehberi” adlı Youtube hesabı üzerinden yayınlandı.

Abone Ol

Van’da ikamet eden Hakkarili ses sanatçısı Rojhelat (Hicran Ertunç)’un muhteşem sesi ve yorumuyla seslendirdiği ve sponsorluğunu www.hakkaritanitim.com sitesinin yaptığı yeni klibi “Bê Bextê Hewalê Min” müzik piyasasına bomba gibi düştü.

Söz ve müziğin gazeteci Hamza Gündüz’e ait olan “Bê Bextê Hewalê Min” şarkının klip çekimleri İstanbul’da çekildi.

Rojhelat (Hicran Ertunç) Kimdir?

Ailesi ve çevresi tarafından Rojhelat ismiyle çağrılan Hicran Ertunç,” Hakkari’nin Çukurca ilçesi doğumlu.

Yeni klibi hakkında COLEMERG HABER sitemize açıklamalarda bulunan Rojhelat,” Çocukluğundan beri türkü söylemeyi sevdiğini anımsatarak, Van ve Malatya’da çeşitli tarihlerde düzenlenen ses yarışmalarında 4 defa bölge birincisi olduğunu” söyledi.

Müzikte profesyonel anlamda ilk deneyiminin müzisyen olan abisi Cengiz Yıldız ile başladığını ifade eden Rojhelat; Yıllarca Hakkari ve Van bölgesinde mahalli sanatçı olarak düğün ve özel programlarda sahne aldım. 2010 yılında akrabam olan Burak Ertunç ile evlendim ve bu evlilikten iki çocuğum oldu.

2017 yılında işimiz gereği İstanbul’a taşındık. Burada Trakya Hakkarililer Derneği ile sosyal medya üzerinden bir çok program düzenledik. 2021 yılının başından itibaren Van Merkeze taşınarak, burada yaşamımızı idame ediyoruz” dedi.

Bundan sonrada müzik piyasasında daha etkin bir şekilde sanatımı icra etmeye devam edeceğim diyen Rojhelat; “ Bu yolda bana en büyük desteği veren eşim Burak Ertunç, Ağabeyim Cengiz Yıldız ve okuduğum eserlerde hem söz yazarlığı yapan hem de müziklerime katkıda bunan eniştem gazeteci Hamza Gündüz’e teşekkür ediyorum”

Önümüzdeki süreçte özellikle bölgenin kültürel ve sanatsal önemini daha çok ortaya çıkarmak için müzik alanındaki çalışmalarıma devam edeceğim” diye konuştu.

BÊ BEXTÊ HEVALA MİN

+++++++++++++++++++++

TE BEJIN LI TAYA RIHAN

TE RU WEKÎ HEYVA ŞEVAN

TU HESRETA HEMÎ GAVAN

TU EVÎNA DERD Û XEMAN

TEGOT GULIM KA BÊHNATE

TEGOT DARIM KA SİYATE

WEXTA DOSTÎ KA PIRSATE

EY BÊBEXTÊ HEVALAMIN

++++++++++++++++++++

WEKÎ ŞEVÊ Lİ NAAV WARAN

TENÊ GERYAM LI WAN ÇOLAN

WMİR BORÎ ÇENDÛ SALAN

KETIM DERY BÊ HAVALAN

+++++++++++++++++++++++++

XWE KIR SULTAN KA TEXTÊTE

XWE KIR YAREK KA BEXTÊTE

EMIR BORÎ ÇO WEXTÊTE

EY BÊBEXTÊ HAVALAMIN

+++++++++++++++++++++

XEW LI ÇAVÊM NADIKEVE

SAL WEXT LIMIN WÊ DI BORE

BESE YARÊ DÊ TU WERE

BUME KALEK EMRÊM BORE

+++++++++++++++++++++++++

TU WEK ÇİYA KA BERFATE

TU WEK KANÎ KA AVATE

WEXTA DOSTÎ KA PIRSATE

EY BÊBEXTÊ HEVALAMIN

SÖZ VE MÜZİK / HAMZA GÜNDÜZ