Hakkari Haber

Hakkari’de Yoğun Kar ve Fırtına Hayatı Durdurdu: 96 Köy, 205 Mezra Yolu Kapalı

Hakkari genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının artmasıyla birlikte merkez ve ilçelere bağlı 96 köy ile 205 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer düşmesi, ulaşımı daha da zorlaştırdı.

Abone Ol

Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için Hakkari İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri sahada yoğun mesai harcıyor. Zorlu hava koşullarına rağmen greyder, dozer ve kar küreme araçlarıyla çalışmalarını sürdüren ekipler, önceliği hasta ve acil durumların bulunduğu yerleşim yerlerine veriyor. Ekipler, fırtına ve tipi nedeniyle zaman zaman çalışmalara ara vermek zorunda kalsa da, hava şartlarının elverdiği ölçüde müdahalelerin aralıksız devam ettiği belirtildi.

Yetkililerden yapılan açıklamada, vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları istendi. Özellikle yüksek rakımlı bölgelerde buzlanma ve çığ riskine dikkat çekilerek, sürücülerin kış lastiği ve zincir bulundurmadan yola çıkmamaları konusunda uyarılar yapıldı. Ayrıca olumsuz hava koşullarının devam edebileceği belirtilerek, vatandaşların resmi duyuruları takip etmeleri çağrısında bulunuldu.

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı kırsal bölgelerde elektrik ve iletişimde kısa süreli aksaklıklar yaşandığı öğrenildi. İlgili kurumların koordineli şekilde sahada olduğu ve sorunların giderilmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Hakkari’de kış şartlarının sert geçtiğini hatırlatan yetkililer, karla mücadele çalışmalarının planlı bir şekilde devam edeceğini, yolların en kısa sürede yeniden ulaşıma açılması için tüm imkânların seferber edildiğini ifade etti.