Hakkari Haber

Hakkari’de Akşam Saatlerinde Etkili Olan Kar, 144 Yerleşim Yerini Kapattı

Hakkari’de akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran yoğun kar yağışı, il genelinde hayatı olumsuz etkiledi.

Abone Ol

Yağış nedeniyle merkez ve ilçelere bağlı çok sayıda yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

İl Özel İdaresi’nden alınan bilgilere göre, kent genelinde 42 köy ve 102 mezra yolu olmak üzere toplam 144 yerleşim yerinin yolu kar nedeniyle kapandı. Özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığının kısa sürede artması, ulaşımda aksamalara yol açtı.

Kar yağışının ardından İl Özel İdaresi’ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlattı. Ekiplerin, öncelikle acil durumların yaşanabileceği bölgeler ile sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksamaması için ana güzergâhlara ağırlık verdiği belirtildi.

Yetkililer, kar yağışının yer yer devam ettiğini ve vatandaşların zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları gerektiğini ifade ederek, özellikle sürücüleri buzlanma ve tipi riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Karla mücadele çalışmalarının, yollar yeniden ulaşıma açılıncaya kadar aralıksız sürdürüleceği bildirildi.