Hakkari Haber

Hakkari Üniversitesi’nde 385 Öğrenci İçin İŞKUR Kurası Çekildi

Hakkari Üniversitesi ile Hakkâri Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında, Cumhurbaşkanlığı İŞKUR Gençlik Projesi kapsamında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde istihdam edilecek 385 öğrenci için kura çekimi gerçekleştirildi.

Abone Ol

Kura töreni, Zeynelbey Yerleşkesi Merkezi Derslikler Esma BNT Ahmet-el Hakkâri Konferans Salonu’nda noter huzurunda yapıldı. Programa; Hakkari Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Çavuş, Genel Sekreter Doç. Dr. Saim Gündoğan, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkan Vekili Nazım Seven ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Proje kapsamında öğrencilerin istihdam edilebilirliğini artırmak, iş hayatına uyum sağlamalarını desteklemek ve pratik deneyim kazanmalarına fırsat sunmak hedefleniyor. Aynı zamanda öğrencilere eğitim süreçlerinde maddi destek sağlanması da amaçlanıyor.

Büyük bir heyecanla takip edilen kura çekimi, Hakkari Üniversitesi’nin YouTube kanalı ve Instagram hesabı üzerinden canlı olarak yayınlandı. Kura sonucunda seçilen 385 öğrenci, üniversitenin farklı birimlerinde görev alarak hem deneyim kazanacak hem de gelir elde etme imkânına sahip olacak.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayati Çavuş, törende yaptığı konuşmada öğrencilerin bu tür projeler sayesinde hem iş dünyasına hazırlanma hem de üniversiteye katkı sunma fırsatı bulduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.