Hakkari Ramazan Bayramı Mesajları

Hakkari 2021 Ramazan Bayramı Mesajları

Hakkari'nin protokol sıralamasına göre "Ramazan Bayramı" mesajları

Abone Ol

HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, yayınladığı kutlama mesajında, Halk sağlığını öncelemeyen iktidarın; yoksulları, emekçileri kendi kaderlerine terk ettiği bir pandemi sürecinde, dayanışmanın en güzel ifadesi olan Ramazan Bayramını tam kapanma altında karşılıyoruz" dedi. Dede, mesajının devamında şu iradelere yer verildi 'Yurttaşlardan bir fedakarlık daha bekliyoruz' denilerek başlatılan, aslında 42 meslek grubunun çarklar dönsün diye kısıtlama dışında bırakıldığı, yurttaşa hiçbir ekonomik desteğin verilmediği, esnafın kepenk kapattığı, yoksulun açlıkla mücadele ettiği, çifte standartlı uygulamaların ayyuka çıktığı bu dönemde geleceğe dair umudumuz, artan dayanışma duygularıyla, gelişen ortak mücadele ruhuyla daha da filizlenmiş, güçlenmiştir. Red, imha ve inkar politikalarının bir enstrümanı olan kayyum gaspı halkımızın direniş duvarına çarparak dağılmış, meşruiyetini yitiren iktidar beyhude bir şekilde devletin zor aygıtlarına başvurarak hukuku askıya almıştır. Her şeye rağmen halkların direniş geleneği, bütün ezilenlerin lehine özgürlük, adalet ve huzur dolu güzel yarınları işaret etmektedir. Bu duygularla ve güzel günlerin yaklaştığına olan inancımla; Ramazan ayı boyunca barış, sağlık, huzur için edilen duaların kabul olması dileğiyle başta Colemêrg halkı olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum"

Hakkari Valisi İdris Akbıyık mesajında şu ifadelere yer verdi: "İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran, rahmet, mağfiret, bolluk, bereket, birlik ve beraberliğin, paylaşmak ve kardeşlik duygularının doyasıya yaşandığı bir Ramazan-ı Şerif’i daha geride bırakarak Ramazan Bayramına ulaşmanın sevinci ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlar, çocukların sevindirildiği, büyüklerin hürmet ve saygıyla ziyaret edildiği, ellerinin öpüldüğü, kardeşliğin pekiştirildiği, kimsenin yalnız bırakılmadığı sosyal dayanışmanın tam manasıyla hayat bulduğu müstesna günlerdir. Bayramlar sevdiklerimize kavuşmanın heyecanı içinde yolları aşmanın, millet olma duygusu içinde bayrak, vatan ve bağımsızlığımızın kadrini, kıymetini anlamanın en güzel tezahürüdür. Covid-19 salgını ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle her ne kadar yüz yüze görüşemesek de sosyal medyanın bize sunduğu iletişim kanalları ile onların yanında olduğumuzu; sevinç ve kederlerini, varsa sıkıntılarını paylaşmaya hazır olduğumuzu hissettirmeliyiz. Bu zor günleri, Devletimiz ve Milletimizle birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağımıza yürekten inanıyorum. Bu nedenle Ramazan Bayramı ve sokağa çıkma kısıtlaması süresince, evlerimizde kalarak ülkemizin virüse karşı verdiği mücadeleye zarar verebilecek tutum ve davranışlardan kaçınmamız gerekmektedir. Bayram sevincimizi üzüntüye dönüştürmemek için; huzurlu, sağlıklı ve güvenli bir bayram dönemi geçirilmesi amacıyla bayram tatili süresince pandemi kurallarına uyulmalı, trafik, güvenlik, belediye hizmetleri, sosyal yardımlar gibi konularda alınan tedbirlere riayet edilmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle; eş, dost, akraba ve sevdikleriniz ile hep beraber daha nice Ramazan’lara kavuşmak dileğiyle, şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederken şehit ailelerimizin, gazilerimizin ve tüm Hakkarili hemşerilerimin Ramazan Bayramınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, şehrimize, ülkemize ve tüm insanlığa mutluluk, huzur, sağlık, esenlik ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum."

Rektör, Pakiş, Ramazan bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Dünyamızı saran pandemiye rağmen tüm İslam aleminin büyük bir coşku ve heyecan ile karşıladığı on bir ayın sultanı Ramazan ayına veda etmenin burukluğuyla bayrama kavuşmuş olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlar; en kıymetli değerlerin, paylaşmanın, dostluk, sevgi ve hoşgörünün timsalidir. Bu duygularla başta Hakkari Üniversitesi ailesi, sevgili öğrencilerimiz ve değerli aileleri olmak üzere Hakkarili hemşehrilerimizin, bütün vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, tüm dünyanın sıhhatli ve huzurlu bir bayram geçirmesini temenni ederim."dedi.

Eş Başkanlar mesajında, "Ramazan Bayramı; huzurla başlayan, sabırla tamamlanan Ramazan ayının sonunda islam alemine barışın, hoşgörünün, dayanışmanın ve dostluğun pekiştiği müstesna bir hediyedir. İslam toplumlarında, barış, kardeşlik ve yeni başlangıçların bayramı olan Mübarek Ramazan Bayramı'nın, başta üzerinde yaşadığımız coğrafyada ve tüm dünyada her gün ölüm, katliam, siyasi gözaltı ve tutuklama operasyonu haberleriyle uyandığımız bu kara günlerin sona erdirilmesine vesile olmasını umuyor, her yerde barış ve demokrasinin kazanmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve temenniler ile tüm halkımızın Ramazan Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz" dedi.

"Ramazan Bayramı vesilesiyle, HDP İl Eş Başkanları Lokman Özdemir ve Hümeyra Armut, tarafından paylaşılan bayram mesajında şu ifadelere yer verildi: Coğrafyamızda ve dünyanın dört bir yanında barış ve halkların kardeşliği için edilen duaların kabul olmasını, verilen mücadelelerin başarıya ulaşmasını diliyoruz. Çabalarımız, bayramların özü olan duygu ve düşüncelerin hayatın tüm alanlarına hakim kılınmasıdır. Halklarımızla el ele vererek, bu kadim coğrafyanın hak ettiği ve özlemi duyulan adaleti, özgürlüğü, kardeşliği ve eşitliği sağlayacağımıza inanıyoruz. Ramazan Bayramı barış ve kardeşlik demektir. Düşmanlıkların yerine dostluğun, dayanışmanın ve kucaklaşmanın alması, acıların paylaşılması demektir. Bu duygularla tüm halkımızın ve İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten duygularımızla kutluyoruz"

Ak Parti İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımlamış olduğu mesajında, salgın nedeniyle bu yıl tüm Türkiye'de 29 Nisan tarihinde başlayan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor olmasından dolayı bayram heyecanının Hakkari'de de evlerde yaşanacağını söyledi. Başkan Özbek, "Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı, özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız" Ayrıca bu mübarek ramazan ayında İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksaya yönelik düzenlediği baskı ve saldırılarınada değinen Özbek," Kudüste sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uygulanan şiddet baskıcı politikalar ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimlerdir. Bu saldırıları siddetle kınadığımızı bir kez daha belirtiyoruz. Bu sebepledir ki ikinci defa bayram heyecanını bu yıl yine evlerde yaşayacağız. Virüs tehdidi ortadan kalkana kadar fizikken uzak kalacağımız, ziyaretlerine gidemeyeceğimiz yakınlarımızı, akrabalarımızı telefonla arayarak bayramlarını kutlayacağız. Kurallara riayet edilerek geçireceğimiz Ramazan Bayramı'nın ardından korona virüs belasından kurtularak çifte bayram yaşayacağız inşallah. Hep bir arada olacağımız, yeniden sarılıp kucaklaşacağımız sağlıklı bayramlar dileğiyle tüm hemşerilerimin, ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım" dedi.

Başkan Dündar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Evlerimizde geçirmek zorunda kaldığımız bu mübarek Ramazan Bayramı Milletimize kutlu olsun. Birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, bela ve musibetlerin def'ine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim. Milletçe sağlıklı ve huzur içinde geçireceğimiz nice bayramlar dilerim".dedi.

Durankaya Belediye Başkanı İsmail Demirci Ramazan Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Biliriz ki, bayramlar dayanışmadır. Biliriz ki, bayramlar kardeşliktir. Birlik beraberliktir. Ramazan Bayramı`nda da her bayramda olduğu gibi, dostluğumuzu, sevgimizi, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, sevincimizi en sıcak şekilde sevdiklerimizle paylaşacağız.Durankaya Belediyesi olarak hemşehrilerimizin mübarek Ramazan Bayramınının birlik beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle bütün hemşerilerimizin Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir arada olacağımız nice bayramlar diliyorum."

Başkan Piruzbeyoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi. "Çok kıymetli hemşehrilerim Bayramlar insani duyguları pekiştiren, hüzünleri azaltan, adaleti, barışı, kardeşliği, hoşgörüyü, sevgi ve saygıyı zirvelere taşıyan özel günlerdir. Ancak ne yazık ki bu bayrama; bir taraftan pandemi, diğer taraftan Kudüs'te, Doğu Türkistan’da ve diğer mazlum coğrafyalarda zulüm gören insanlık aleminin acıları ile girmiş bulunuyoruz. Yaşadığımız dünyanın her şeyden çok sevgi, barış ve dayanışmaya ihtiyacı var. Şu an hakim olan yoksulluk, terör ve şiddet tüm insanlığı şöyle ya da böyle etkiliyor. Ancak insanlıktan beklentimiz, yaşanılan bu hususların vicdanlarımız etkilemesidir. Toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek, zulmü ve haksızlığı engelleyecek, paylaşmayı hakim kılacak bir akıma insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Olumsuz bir tablo ile kavuştuğumuz Ramazan Bayramının; Hakkari'miz, Türkiye'miz ve dünyada bütün bu beklentilerimize vesile olmasını niyaz eder, bütün hemşehrilerimin ailece bayramlarını kutlarım."dedi.

Gelecek Partisi Hakkari İl Başkanı Hamit Duran Ramazan Bayramı dolasıya bir mesaj yayımladı. Başkan Duran mesajından şu ifadelere yer verdi. ''Kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel bayram coşkusunun ülkemize, milletimize, İslam âlemine, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum.'' dedi.

Başkan Yorulmaz mesajında şu ifadelere yer verdi. " Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir. Bu anlamlı bayramın Hakkari halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum” dedi.

Baskan Demir mesajında şu ifadelere ger verdi. "Her türlü dayanışma ve yüce duygunun tezahür ettiği, sevgi, barış, dostluk ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı, dargınların barıştığı, kucaklaşmanın yaşandığı bir Ramazan Bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Unutmayalım ki, bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür. Bu düşüncelerle bütün vatandaşlarımızın, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve huzur getirmesini diliyorum. " CHP HAKKARİ İL BAŞKANI NAZIM DEMİR

Bayramların insanların birbirlerine olan dargınlıklarını unutturduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Fırat, "Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissettiğimiz, maneviyat ikliminden esintilerin kuşattığı bir Ramazan Ayını daha huzur içerisinde idrak ederek, burukta olsa bayrama erişmenin manevi hazzını, muhabbetini, gönül huzurunu milletçe yaşıyoruz. Elimizdeki maddi zenginliği, dilimizdeki güzel söz ve dileği, gönlümüzdeki sevgiyi herkesle paylaştık. Böylece Allah'a karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmenin manevi huzuru ve mutluluğu içerisinde Ramazan Bayramı'na ulaştık. Bayramlar ki, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma bilincinin kuvvetlendiği önemli günlerdir. Bayramlar kardeşlik iklimini, dayanışma ruhunu, birlik ve beraberliğimizi tazeleme günüdür" dedi.

ADD Hakkari Temsilcisi Aytekin Karahanlı mesajında şu ifadelere yer verdi: "Ramazan Bayramı’nın ülkemize ve bütün insanlığa barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum insanlarımızın birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü günler için dua ediyoruz. Yüce Allah insanlığın iyilği için çaba gösterenlerle birlikte olsun. Ramazan Bayramı mübarek olsun."

Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu mesajında şu ifadelere yer verdi. "Sevgili Hemşehrilerim, Rahmet, manevi kurtuluş ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan'ı geride bırakarak Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinç mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Allah tuttuğumuz oruçları, dua ve ibadetlerimizi kabul etsin. Bayramlar, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli fırsatlardır. Bizler, bayramların vesile kıldığı kardeşlik ve yardımlaşma duygularını asırlar boyu içimize sindirmiş, karşılaştığı bütün sıkıntıları dayanışma ruhuyla bertaraf etmesini bilmiş köklü bir geleneğin mensuplarıyız. Bu yıl Ramazanımızı ve Ramazan Bayramımızı, içinde bulunduğumuz Covid -19 salgını sebebiyle daha farklı şartlarda idrak ettik. Devletimizin bu salgını ülkemizin en az zararla atlatması için aldığı tedbirlerle, milletimizin dayanışma ruhu ile verdiği desteklerle covid-19 mücadelesinde çok şükür çok iyi bir noktadayız. Bayram sevinci kalplerdedir. Bunu bildikçe aramızdaki mesafelerin ne önemi var. Yeter ki gönüller bir olsun. Uzakları yakın eden imkanlarla bu bayram evlerimizden ulaşalım sevdiklerimize. Nice sağlıklı günlerde daha güzel bayramlara kavuşmayı diliyor, sevgiyle ve saygıyla bayramınızı tebrik ediyorum"

Genel Başkan Abdurrahman Er mesajında şu ifadelere yer verdi. ''Rahmet ve Mağfireti ile cehennem azabından kurtuluşu simgeleyen Ramazanı Şerif ayını Korona Virüsün gölgesinde tamamlamış bulunmaktayız. Mukabelesiyle sahuruyla, İftarıyla Fitresiyle, zekatıyla Orucu ile Ramazan ayında yapmış olduğumuz tüm ibadetleri Eksikleri ile beraber dergahı izzetinde kabul etmesi için yüce Rabbimize bol bol dua ediyoruz. Bu temennilerle Bayramların yüce dinimizin simgeleri olduğunu barışın dostluğun ve kardeşlik gibi ulvi duyguların yoğunlaştığı dargınlıkları, kırgınlıkları bir yana bırakarak milletçe sımsıkı kucaklaştığımız en güzel günlerimizden bazılarıdır. Böyle bir günde tüm halkımızın mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum. Allah'a emanet olunuz.

Bayramın sevinçle karşılanan, gönüllerin huzurla dolduğu müstesna günler olduğunu belirten İş İnsanı Mehmet Seven, “ Tüm dünyayı etkisi altına alan ve özellikle ailelerimizin en önemli şahsiyetleri olan yaşlılarımızı hayattan koparan korona virüs salgınının etkisinde ikinci bayramı yaşıyoruz. Sosyal ve ekonomik hayatın devamı açısından zaruri olan kontrollü sosyal hayat süreci, toplumun tüm fertlerine her zamankinden daha çok sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluğun en önemlisi, başta aile fertlerimiz olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin sağlığını tehdit eden bu illetin yayılmasını önlemeye yönelik tedbirleri almakla yükümlüyüz. Bu duygu ve düşüncelerle tekrardan tüm hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlar saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Sıkıntılı günler geçirdiğimiz bir süreçle Ramazan Bayramına giriyoruz diyen Başkan Muharrem Tekin, mesajında şunları söyledi; Bir yılı aşkın bir süredir dünyanın başına bela olan Coronavirüs salgını canımızı yakmaya devam ediyor. Bir yandan salgınla mücadele ederken, bir yandan salgın tedbirlerine rağmen çalışmak zorunda kalan insanlara kesilen haksız cezalara tanık olduk. Kimi zaman salgın tedbirleri karşısında yoksullaşan, bu nedenle intihar edenlerimiz oldu. Alınan tedbir kararlarıyla destek verilmeden kapatılan binlerce esnaf iflas etti. Salgın tedbirleri karşısında yok olan meslek grubları oldu. Esnafın yanında çalışan ve günü birlik çalışıp yaşamlarını idame eden insanlarımız işlerini kaybetti. Okullarımız kapandı ve bir neslin yok olmasını izliyoruz. Kimileri coronavirüsü fırsata çevirerek halkın parasıyla kendine gelir sağladı... Bütün bu olumsuzluklara rağmen, evlerde geçirmek zorunda kalacağımız bu bayramda; hoşgörü, dayanışma ve paylaşmanın öne çıkmasını temenni eder, herkese sağlıklı bir yaşam dileyerek, Ramazan Bayramınızı tebrik ederim. Cejna Remezanê pîroz be.

Hakkari Barosu Yönetim Kurulu Adına Ramazan Bayramı mesajı yayınlayan Başkan Ergün Canan, bayramın aralarında husumet bulunan ailelerin intikam duygusu yerine kardeşlik duygusunun yerleşmesine vesile olması temennisinde bulundu. Başkan Canan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Bilindiği üzere Hakkâri ilimizde ne yazık ki kan davası kaynaklı husumetli ailelerimizin olduğu gerçeği ile iç içeyiz. Hepimizin vicdanını derinden yaralayan bu durumu bu bayramda da görmezden gelemeyiz. Bu ailelerimizin aralarındaki her türlü şiddetten ve intikam duygusundan uzak aydınlık bir geleceğin inşa edilebilmesi, hepimizin ortak sorumluluğu ile gerçekleşebilecektir. Bu yüzden Hakkâri Barosu olarak bizler Ramazan Bayramının bu ailelerimizin aralarında bulunan dargınlıklara, kırgınlıklara ve intikam duygusuna kardeşlik ruhu inancıyla bir son olmasını ve kalıcı bir uzlaşı için yeni bir başlangıca vesile olmasını diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Ramazan Bayramının tüm insanlığa huzur, saygı, sevgi, hoşgörü ve barış getirmesini ümit ediyorum. Tüm meslektaşlarımızın, hemşehrilerimizin ve yurttaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum; sağlık ve mutluluk diliyorum."

Ak Parti Hakkari İl Başkanlığı İl Tanıtım Medya Başkanı Murat Hakan Kahraman mesajında şu ifadelere yer verdi. ''Rahmet, manevi kurtuluş ve bereket ayı olan Mübarek Ramazan'ı geride bırakarak Ramazan Bayramı'na kavuşmanın sevinç mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Allah tuttuğumuz oruçları, dua ve ibadetlerimizi kabul etsin. Bayramlar, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, kardeşlik ahdimizi yenilemek için de önemli fırsatlardır. Bizler, bayramların vesile kıldığı kardeşlik ve yardımlaşma duygularını asırlar boyu içimize sindirmiş, karşılaştığı bütün sıkıntıları dayanışma ruhuyla bertaraf etmesini bilmiş köklü bir geleneğin mensuplarıyız. Bu yıl Ramazanımızı ve Ramazan Bayramımızı, içinde bulunduğumuz Covid -19 salgını sebebiyle daha farklı şartlarda idrak ettik. Devletimizin bu salgını ülkemizin en az zararla atlatması için aldığı tedbirlerle, milletimizin dayanışma ruhu ile verdiği desteklerle covid-19 mücadelesinde çok şükür çok iyi bir noktadayız. Bayram sevinci kalplerdedir. Bunu bildikçe aramızdaki mesafelerin ne önemi var. Yeter ki gönüller bir olsun. Uzakları yakın eden imkanlarla bu bayram evlerimizden ulaşalım sevdiklerimize. Nice sağlıklı günlerde daha güzel bayramlara kavuşmayı diliyor, sevgiyle ve saygıyla bayramınızı tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Saygının, sevginin, merhametin, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin anlam kazandığı bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ahmet Ertuş," mesajının devamında şunları söyledi," Son bir yıldır dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle buruk bir şekilde geçirdiğimiz önceki bayramlar gibi bu bayramda dost ve akrabalarımızla bir araya gelemeyişimizin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mübarek Ramazan ayından sonra kavuştuğumuz bu mübarek günlerin, başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığın huzur, güven, barış içinde yaşayacağı, acıların son bulduğu bir dönemin müjdecisi olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, birliğimizin, beraberliğimizin pekiştiği nice bayramlar diliyorum"

Muhtarlar Derneği tarafında yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi. "Vatandaşların bayramını en içten dileklerle kutladığını belirten Muhtarlar "Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir. Bu anlamlı bayramın Hakkari halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlara.."

Raman Kuyumculuk sahibi Genç girişimci Murat Sayır Ramazan Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Sayır mesajında şu ifadelere yer verdi. "İnsana ve insanlığa değer vermenin en güzel fırsatıdır Bayram Rabbim bu bayramı insanlığa kurtuluş ve Tüm dünyaya barış ve huzur vesilesi kılsın inşallah Bu temennilerle herkese hayırlı bayramlar diliyorum. Geçen sene olduğu gibi bu sene de Ramazan Bayramı’nda sevdiklerimizle kucaklaşamayacağız. Hem ülkemiz hem de dünya hala koronavirüs pandemisi ile mücadelesini yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu süreçte kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Ramazan Bayramı dolayısıyla yazılı olarak yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; Salgın sebebiyle bir araya gelemesek de bizi birleştiren; bize dayanışmanın ve yardımlaşmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatan Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Öncellikle ibadetlerimizin, sağlıklı bir geleceğe erişmemizde bize köprü olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum. Değerli öğretmenlerimiz, yüz yüze gelemediğiniz öğrencilerinizle teknolojinin bütün imkanlarını kullanarak bir araya geliyor, ders ve ödev takiplerini yapıyorsunuz.Okulların açılacağı ve öğrencilerimize kavuşacağınız günü, bizler de sizler gibi sabırsızlıkla bekliyoruz. Kıymetli öğrencilerimiz, okul bahçelerinde yeniden kavuşmak temennisi ile uzaktan eğitim sürecinde, derslere yoğun bir katılım gösterdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. İnanıyorum en kısa zamanda okullarımız, sizlerle şenlenecek ve sokaklarımız yine sizlerle renklenecek. Değerli öğrenci velilerimiz, birçoğunuz, çocuğunuzla uzaktan eğitim derslerinde, sıra arkadaşlığı yapıyorsunuz.Desteklerinizden dolayı sizlere bilhassa müteşekkirim. Çok değerli çalışma ve yol arkadaşlarımız, her birinize emeklerinizden ötürü teşekkür ediyorum.Milletçe el ele vererek büyük bir dayanışma örneği sergilediğimiz bu günlerin de geçececeğine, sağlıklı, mutlu ve huzurlu güzel günlerde, sevdiklerimize kucak dolusu sarılacağımıza olan inancımla; öğretmen, öğrenci, veli, değerli hemşehrilerimin ve İslam dünyasının Ramazan Bayramını tüm kalbi duygularımla kutlarım" dedi.

Yeşilay Hakkari Şube Başkanı Şemsettin Uçar, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bayramlar, sevinç, barış, kardeşliğin ve insanlar arası dostluk bağlarının güçlenmesine vesile olan değerli anlardır. Bu ruh ve amaçla insanlık aleminin insanca, birlikte ve insani değerlerle huzur içinde yaşayacağı bir bayram diliyorum" dedi.

Kanaat Önderi Mehmet Fırat,mesajında şu ifadelere yer verdi. ''Salgın nedeniyle bu yıl tüm Türkiye'de 29 Nisan tarihinde başlayan sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor olmasından dolayı bayram heyecanının Hakkari'de de evlerde yaşanacak.Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bayramlar, taşıdıkları anlam ve öneme uygun olarak kutlanmalı, özelikle bu günlerde birbirimize ve ülkemize karşı sorumluluklarımızı daha çok hatırlamalıyız.  Kudüste sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik uygulanan şiddet baskıcı politikalar ve ibadet özgürlüğünü engellemeye yönelik girişimlerdir. Bu saldırıları siddetle kınıyoruz. Bu sebepledir ki ikinci defa bayram heyecanını bu yıl yine evlerde yaşayacağız. Virüs tehdidi ortadan kalkana kadar fizikken uzak kalacağımız, ziyaretlerine gidemeyeceğimiz yakınlarımızı, akrabalarımızı telefonla arayarak bayramlarını kutlayacağız. Kurallara riayet edilerek geçireceğimiz Ramazan Bayramı'nın ardından korona virüs belasından kurtularak çifte bayram yaşayacağız inşallah. Hep bir arada olacağımız, yeniden sarılıp kucaklaşacağımız sağlıklı bayramlar dileğiyle tüm hemşerilerimin, ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, saygılarımı sunarım." 

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan ASRİAD Hakkari Şube Başkanı Nazmi Demir, bayramların dayanışma, kardeşlik ve beraberlik günleri olduğunu ifade etti. Başkan Demir mesajının devamında şu ifadelere yer verdi. “Ramazan Bayramı`nda da her bayramda olduğu gibi, dostluğumuzu, sevgimizi, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, sevincimizi en sıcak şekilde sevdiklerimizle paylaşacağız. Alışık olmadığımız süreçlerden geçerken hayatımıza da bu doğrultuda yön vermeye başladık. “Küskünlerin barıştığı, sevenlerin bir araya geldiği, rahmet ve şefkat dolu günlerin en değerlilerinden olan kardeşliğimizi daha da güçlendiren bu güzel Ramazan Bayramı coşkusunun, başta Hakkarimize , ülkemize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve hayırlar getirmesini Allah’tan temenni ediyorum.”