Mustafa Sarıgül, başkent Atina'da, Yunanistan Parlamentosunun bulunduğu Sintagma Meydanı'nda giderek Türk bayrağı açmış ve açıklama yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, ikili sorunları iç politika malzemesi yapmasını doğru bulmadığını söyleyen Sarıgül, anlaşmazlıkların diyalog ve müzakereyle çözülebileceğini dile getirdi.

Sarıgül, Yunanistan'ın silahlanmaya harcadığı paraya dikkati çekerek “silaha bu kadar bütçe ayırmak gereksizdir” dedi.

ABD’nin Ege'de askeri varlığını arttırdığına dikkat çeken Sarıgül, Miçotakis'e seslenerek "Amerikan askerlerini çağırdınız, silahlarını yığdınız, ülkenizi Amerikan üssü yaptınız. Kendinizi güvende hissetmek için ABD'ye ihtiyacınız yok" diye konuştu.

Sarıgül, "Müttefik dediğiniz ülkelere ve Amerika’ya da çok güvenmeyin. Sizin gerçek müttefikiniz biziz. Çünkü biz komşuyuz. ABD Kongresi'nde Türkiye aleyhine sarf ettiğiniz sözler hoş değil. Amerika'dan dost olmaz. Sizin gereken dostunuz, komşunuz Türkiye'dir" dedi.

Mustafa Sarıgül, "Sayın Miçotakis, Yunanistan Parlamentosunun önünden uyarıyorum. Amerika'ya güvenme. Çözümü Amerika'da değil, Türkiye'de ara. Bak biz buradayız" diye konuştu.

Kamu bankalarında promosyon başvuruları başladı Kamu bankalarında promosyon başvuruları başladı

“Saldırıya maruz kaldık”

Sarıgüli, daha sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, açıklama sırasında saldırıya maruz kaldırdıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Yunanistan Parlamentosu önündeki basın açıklamamız kendini bilmez, birkaç Türk düşmanı tarafından engellenmek istendi. TDP Genel Sekreteri Sayın Teoman Mutlu sözlü ve fiili bir saldırıya maruz kaldı. Sağduyu ve aklı selimle sorun çözüldü. Sayın Mutlu ve ben iyiyiz, güvendeyiz.”

TDP Genel Sekreteri Mutlu da, Sintagma Meydanı'nda konakladıkları otelin yakınında, Parti Genel Başkanı Sarıgül'e kimliği belirsiz kişilerce saldırı girişiminde bulunulduğunu anlattı.

Sarıgül'ün güvenli şekilde yeniden otele girmesini sağladığını kaydeden Mutlu, o sırada söz konusu grubun kendisini tartakladığını aktardı.